Bestuurster verliest controle en botst op drie tegenliggers

De Schrijver
In de Genenbosstraat in Genenbos bij Lummen zijn vanochtend vier personenwagens met elkaar gebotst. Een bestuurster verloor de controle over haar wagen en botste op drie tegenliggers vooraleer ze tegen het muurtje van Schoonheidsinstituut Caribia tot stilstand kwam. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde even voor 10.30 uur op een recht stuk weg even voorbij de brug onder de E313. De bestuurster van een Renault reed in de richting van Heusden-Zolder toen ze om een nog onbekende reden de controle over het stuur verloor en van haar rijbaan afweek. De Renault kwam op de rijstrook van de tegenliggers terecht.

Een man in een Hyundai Tucson probeerde nog uit te wijken, maar werd achteraan rechts gegrepen. Hierdoor brak het achterwiel af en draaide de auto om zijn as. De vrouw van de bestuurder en hun zoontje van negen maanden zaten ook in de auto. Twee wagens die volgden, werden in de flank gereden door de Renault vooraleer die ter hoogte van Schoonheidsinstituut Caribia tegen een muurtje tot stilstand kwam.  

De vrouw kreeg ter plekke de eerste zorgen toegediend en werd door de brandweer uit haar wagen geholpen. Nadien werd ze met de ambulance naar het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder overgebracht. De overige bestuurders en passagiers bleven ongedeerd. Het ongeval zorgde een tijdje voor hinder tussen Lummen en Heusden-Zolder.

De Schrijver
De Schrijver