Bestuurster (43) uit Knokke-Heist betrapt met 3,68 promille in bloed

(Archieffoto)
JVK (Archieffoto)
Een rechter heeft een 43-jarige vrouw uit Knokke-Heist vandaag veroordeeld tot een geldboete en een rijverbod voor dronken rijden. De vrouw werd vorig jaar achter het stuur betrapt met maar liefst 3,68 promille alcohol in het  bloed. "Zo'n hoog promillage komen we hier maar zelden tegen", citeert de Krant van West-Vlaanderen de politierechter.

"Dit is wel extreem hoog. Er zijn mensen die daardoor in coma geraken", zei de rechter. De dronken vrouw liep vorig jaar in juli tegen de lamp tijdens een controle in Knokke-Heist. Eerder werd ze al twee keer betrapt op dronken rijden. De rechter opperde even om de vrouw een alcoholslot op leggen, maar daar had ze naar eigen zeggen geen nood aan. "Ik ben sindsdien echt goed bezig. Er zijn weken waarin ik niks drink. En als ik toch te veel gedronken heb, neem ik nu een taxi. Ik heb niet het gevoel dat ik een alcoholprobleem heb", klonk het.

De vrouw kreeg uiteindelijk een geldboete van 1.600 euro en een rijverbod van drie maanden opgelegd. De rechter adviseerde de veertiger ten slotte "om toch ook eens met een psycholoog te gaan praten". "Dat is niet iets om beschaamd over te zijn. Het vraagt juist moed om dat aan te pakken." Om haar rijbewijs terug te krijgen zal de vrouw medische en psychologische proeven moeten afleggen.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JACKY KUYPERS

  Toch weinig bloed in zijn alcohol.

 • Eric Van Gestel

  Iemand met zo'n promille is gewoon van dagelijks een bak of meer te drinken . Lekker veilig voor het andere publiek op straat denk ik zo . :(

 • guy van de vyver

  3.68 promille? Hoeveel pintjes of glaasjes wijn zijn dat?

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Te gek word het hier ze zegt ben nu goed bezig en als ik dronken ben neem ik een taxi ????? wie geloofd dat nog we gaan wachten tot ze een zwaar ongeval krijgt en dan ?????

 • Michael Dimers

  Rijverbod van drie maanden ! Een echte schande ! Dat moest dertig jaar zijn