Bestuurder vlucht weg uit ziekenhuis na ongeval in Leuven

In Leuven is een autobestuurder die afgelopen nacht een ongeval had veroorzaakt, halsoverkop uit het ziekenhuis gevlucht. Pas nadat hij contact had opgenomen met twee mensen die ook in zijn wagen hadden gezeten, en nadat de politie op hem had ingepraat, bood de man zich aan op het commissariaat. De bestuurder had te veel gedronken. Dat meldt de Leuvense lokale politie.
 
Het ongeval gebeurde omstreeks 22.30 uur op de Vuurkruisenlaan in Leuven. De wagen van de 43-jarige man ging aan het slippen, raakte de middenberm en botste vervolgens tegen een verkeersbord. De achteras van de wagen raakte daarbij zwaar beschadigd en over enkele tientallen meters waren rem- en schuifsporen te zien.
 
De politie besloot de bestuurder te laten overbrengen naar het ziekenhuis maar daar ging de veertiger er vandoor, nog voor een dokter hem had kunnen onderzoeken. Hij belde daarop naar één van zijn passagiers, die ondertussen naar het politiecommissariaat waren overgebracht. Die laatste gaf de telefoon door aan de agenten waarna de man overtuigd kon worden om zich aan te geven. (belga/ka)