Bestuurder van bestelwagen opgepakt na ongeval aan kasteel van Laken

Jan Aelberts
De bestuurder van de bestelwagen, die gisteravond betrokken was bij het zware ongeval vlakbij het koninklijk kasteel van Laken, is opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Dat meldt het Brusselse parket. Bij het ongeval raakten elf personen gewond, bij wie de chauffeur en zeven passagiers van een bus van de MIVB. Die buschauffeur en de bestuurder van nog een ander voertuig raakten zwaargewond.

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 18.00 uur op de Koninklijke Parklaan. Volgens het parket blijkt uit de eerste vaststellingen van de verkeersexpert, de camerabeelden uit de buurt en het verhoor van de buschauffeur dat deze laatste op de linkerrijstrook van de Koninklijke Parklaan reed, in de richting van het Jules de Troozplein. Nadat hij een andere bus had laten voorbijrijden, zette de MIVB-bus zijn richtingaanwijzers aan om naar de rechterrijstrook uit te wijken, maar daarbij reed hij licht over de stippellijn. Een bestelwagen kon dat manoeuvre niet appreciëren en stak de bus voorbij. Aan het volgende verkeerslicht kwam het tot een kleine woordenwisseling tussen de bestelwagenbestuurder en de buschauffeur.

Eenmaal het licht op groen sprong, week de bestelwagen plots uit om vlak voor de bus te gaan rijden. Die kon het voertuig niet meer ontwijken en reed ertegenaan. Door de klap week de bus van zijn baan af, botste tegen enkele betonblokken waardoor hij naar links werd gedwongen en op de rijstroken voor de tegenliggers terechtkwam, waar hij vier tegenliggers raakte en tegen de muur van het kasteel eindigde.

De buschauffeur raakte zwaargewond en zeven buspassagiers, bij wie twee kinderen van 3 en 6 jaar, raakten lichtgewond. De vier bestuurders van de tegenliggers raakten ook gewond, één van hen ernstig.

De bestelwagenbestuurder ontkent elke verantwoordelijkheid en is ter beschikking gesteld van het parket.