Bestuurder valt in slaap, ramt auto en gaat over de kop

Bart Boterman
In de Eduard Moreauxlaan in de Vuurtorenwijk in Oostende gebeurde rond 16.30 uur een zwaar ongeval. De bestuurder van een Ford Fusion reed richting Bredene maar viel in slaap. 

"Zijn auto ging van de rijbaan af ter hoogte van de Vingerlingstraat en ramde een Seat Ibiza, die langs het parallelle eenrichtingsstraatje met de E. Moreauxlaan stond geparkeerd. Door de klap vloog de Ford Fusion in de lucht en kwam die op zijn dak tot stilstand", zegt getuige en slachtoffer Erwin Vandenabeele. De aangereden Seat Ibiza botste op zijn beurt tegen de Hyundai IX van Erwin, die tegen een Fiat Ducato tot stilstand kwam. 

De politie en een ambulance reden onmiddellijk ter plaatse. De bestuurder werd meegenomen naar het ziekenhuis en bleek ongedeerd. De man was naar eigen zeggen onderweg naar zijn werk maar was oververmoeid door nachtwerk. 

Na de korte ziekenhuisopname keerde hij terug naar de plaats van het ongeval. De tol bleek zwaar, want zowel zijn auto als de aangereden Seat Ibiza bleken total loss en werden getakeld. De andere auto's liepen eerder oppervlakkige blikschade op. De politie deed de nodige vaststellingen. Rond 17.30 uur was de rijbaan opnieuw vrij.

Bart Boterman3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Robert DE REU

    Groot gelijk Geert Matthys, maar 650 Euro is dan toch echt een vriendenprijsje hoor, zou voorstellen voor 60 plus chauffeurs 1000 Euro, die zijn al wat ouder en hebben meer kunnen sparen ha ha.

  • Geert Matthys

    Er zijn dringend terugkeer momenten nodig in de rijschool om te leren wakker te blijven. Laten we dat tegen een vriendenprijs van 650 euro afspreken elk jaar.

  • Robert DE REU

    Wat een toevalligheid, gisteren op VTM nieuws de vele chaufeurs slaperig achter het stuur zitten, en nu juist valt er eentje in slaap en bekend dit aan de Politie.