Bestuurder rijdt bejaard koppel aan en vlucht weg in Blankenberge, 78-jarige man overleden

Het gehavende voertuig
Mathias Mariën Het gehavende voertuig
Langs de A. Ruzettelaan in Blankenberge is deze middag even na 15 uur een bejaard koppel aangereden bij het oversteken. De bestuur schepte de 78-jarige man en 76-jarige vrouw op en reed verder. De man vocht in het ziekenhuis nog voor zijn leven, maar is intussen overleden. De politie heeft intussen twee verdachten gearresteerd.

De hulpdiensten snelden meteen na het ongeval ter plaatse en dienden de slachtoffers ter plaatse de eerste zorgen toe. Volgens het Brugs parket stak het koppel de A. Ruzettelaan niet over op een zebrapad. In de directe omgeving was er echter geen in de buurt. 

De politie heeft twee personen gearresteerd. Ze troffen het zwaar gehavende voertuig aan op een boogscheut van de plaats van de aanrijding. Het is niet duidelijk wie achter het stuur zat en waarom ze vluchtten. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

.
Mathias Mariën .
.
Mathias Mariën .33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Die baan is er rechtlijnig, alles zichtbaar bij een klaarlichte en mooie zonnige nazomerdag. Hoe snel reed die wagen daar? Zeker geen vijftig! Waarmee was de chauffeur bezig? Zeker niet met op te letten op het verkeer! Als ouderen oversteken is dat traag en is dat zeker van ver te zien! Om op die manier op het einde van zijn leven komen, door een wegpiraat die dan nog op de koop toe wegloopt, daar zijn geen woorden voor.

 • François Vande Wynckel

  Wat erg voor die oude mensen om op die manier een partner te verliezen. Wees maar zeker dat het overlevende slachtoffer, zelfs als ze hopelijk kan overleven, haar leven een deuk heeft gekregen waardoor ze ook aan ten onder kan gaan. Ik vind dat die daders een moord gepleegd hebben, niet meer of minder. Waarom in zo'n geval geen voorbeeld stellen? Wij mogen daar zeker geen medelijden mee hebben. Ik leef lee met de getroffen familie.

 • didier de coster

  ze lopen geen enkel risico bij vluchtmisdrijf, want de straf is hetzelfde of als ze hadden gestopt , bij vluchtmisdrijf heb je een kans de hele dans te ontspringen , vandaar, gaat nog meer gebeuren, zeker van , land zonder echte strenge straffen en al jaren

 • Johan Billiet

  Daders riskeren niets, politierechtbanken voeren hier toch een pro-crimineel beleid...

 • koen de lange

  heel droef maar voetgangers hebben ook niet altijd voorrang hetzelfde met fietsers ik kijk steeds twee keer alvorens over te steken toch een heel spijtig geval