Bestuurder opgepakt die te voet wegvluchtte na crash tegen gevel, man had nog rijverbod lopen

Bart Boterman
In Esen bij Diksmuide doorboorde een auto afgelopen nacht de gevel van een woning. De bestuurder van een Mercedes reed kort na middernacht op de Roeselarestraat richting Zarren toen hij op een recht stuk de controle over het stuur verloor. Na de crash vluchtte hij te voet weg, maar hij kon vanavond thuis opgepakt worden.

De gevluchte bestuurder is rond 17 uur vanavond door de politie opgepakt. De man werd alsnog thuis aangetroffen. De man (35) zou gekend zijn bij politie en liep al meerdere rijverboden op. Zijn laatste rijverbod was nog lopende omdat hij zijn rijexamens nog niet opnieuw heeft afgelegd. Hij wordt nu ondervraagd door de politie. Allicht wordt het rijverbod meteen verlengd met minstens 15 dagen. 

De auto schampte een boom en crashte vervolgens tegen een gevel, om enkele meters verder total loss tot stilstand te komen. De gevel raakte zwaar beschadigd en dreigde in te storten. Politie, brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse, maar de bestuurder had het op een lopen gezet. De man wilde zich op die manier onttrekken van de vaststellingen van de politie en werd opgespoord. 

Het huis was op het moment van de aanrijding niet bewoond, maar evenwel net verkocht aan nieuwe eigenaars. Die kwamen gisteravond ter plaatse en waren in alle staten. De brandweer liet de gevel stutten om verder instortingsgevaar te vermijden. De crash krijgt ongetwijfeld een gerechtelijk en - verzekeringsgewijs - een stevig burgerlijk staartje. 

Bart Boterman97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Rutmans

  Mocht hij in de gevangenis gezeten hebben zoals het hoort was dit niet gebeurd....maar ja men kent stilaan onze rechtspraak !

 • EDOUARD MALECKI

  Vorige maand geflitst met 51per uur ,50euro boete,maar ja ik heb dan ook geen rijverbod.

 • Jos Plessers

  Schering en inslag.Rijden zonder rijbewijs..en maar Flitsmarathon houden.Pak die veelvoudig overtreders eens keihard aan.Bezittingen(huis etc)verbeurd verklaard etc.Met dit risico in het achterhoofd,zullen ze wel 2 x nadenken.

 • Diane Bernaerts

  "Allicht wordt het rijverbod meteen verlengd met minstens 15 dagen"? Dat zou er nog moeten aan mankeren! Wie rijdt terwijl hij rijverbod heeft, en zeker wie tijdens die periode een ongeval veroorzaakt, zou een levenslang rijverbod moeten krijgen!

 • Roger Rymen

  Altijd hetzelfde: "De man was gekend bij politie en liep al meerdere rijverboden op. Zijn laatste rijverbod was nog lopende". Waarom wordt de wagen van dergelijke individuen niet aangeslagen? Waarom hebben de talloze hardroepende politieke partijen niet een dergelijke wet gestemd die dat mogelijk maakt? Waarom nemen die niet de stier bij de horens?