Bestuurder met 3,7 promille loopt twéé keer tegen de lamp

(archieffoto)
Kristof Pieters (archieffoto)
De politie van Mechelen-Willebroek heeft tijdens controles een bestuurder tegengehouden met maar liefst 3,7 promille alcohol in het bloed. 

De man kreeg een proces-verbaal met 15 dagen rijverbod en verklaarde dat een familielid hem zou komen oppikken. Hij kroop echter opnieuw achter het stuur, maar kon al snel onderschept worden. Hij had nog altijd 3,5 promille alcohol in zijn bloed, wat hem een tweede pv opleverde. 

Een tweede keer vertrekken ging niet: zijn wagen werd getakeld en de man mag het gaan uitleggen bij de politierechter. Hem wacht een flinke kater, want op rijden met een ingetrokken rijbewijs staan zware boetes.

De lokale politie Mechelen-Willebroek nam de voorbije dagen en nachten in totaal 1.265 ademtests af, waarbij 29 bestuurders tegen de lamp liepen: 21 wegens alcohol in het verkeer, 7 wegens drugs in het verkeer en 1 wegens alcohol én drugs tegelijkertijd. Tien bestuurders zijn hun rijbewijs 15 dagen kwijt, negen mochten zes uur lang niet sturen en tien niet gedurende drie uur.

Illegaal

De politie controleerde ook een bestuurder zonder rijbewijs of identiteitskaart die illegaal in ons land bleek te verblijven. "Hij werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel", luidt het. "Betrokkene had tevens een aanzienlijke hoeveelheid cash geld op zak. Aangezien hij de herkomst ervan niet kon verklaren, werd dit geld in beslag genomen."

"Verder was het voertuig dat betrokkene bestuurde, niet op zijn naam ingeschreven. Het werd ter plaatse geïmmobiliseerd d.m.v. een wielklem. De eigenaar zal zich nu persoonlijk bij onze diensten moeten aanbieden. Ook ten laste van hem stellen wij een proces-verbaal op wegens het toevertrouwen van een motorvoertuig aan een persoon, geen houder van enig rijbewijs. "
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johnny Verhoeven

  Men zou de wagen moeten wegslepen en immobiliseren als men betrapt wordt op dronken rijden.

 • rik lagrou

  nee politie zou iemand die auto rijd meer dan 1.;5.promille in bak laten uitslapen en niet terug op straat zetten ;want is om problemen vragen ofwel een taxi naar zijn thuis verplicht rijden!!want is een gevaar voor anderen en zich zelf!! moest deze met die reden naar rechtbank stappen zou politie nog kunnen veroordeeld worden voor schuldig verzuim

 • jean-pierre rejek

  Er lopen toch echt lompe mensen rond hé .

 • Jurgen Aerts

  Oei da's dan 7,4 promille ...

 • Jan Van Rompaey

  De politiechef van Mechelen is bekend voor zijn laks beleid.