Bestuurder krijgt boete omdat hij in Brussel geflitst is met... 914 km/u

VTM
Een bestuurder uit Luxemburg heeft een boete gekregen waarop te lezen stond dat hij in Oudergem (Brussel) geflitst was met maar liefst 914 km/u. Die werd nog gecorrigeerd naar 859 km/u.

Dat meldt de Waalse krant La Meuse. De man werd begin januari geflitst en geeft toe dat hij een beetje te snel reed. In eerste instantie kreeg hij thuis een boete opgestuurd met de vraag om 96 euro te betalen, wat hij ook deed. Maar even later volgde een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen. Die vermeldde een snelheid van 914 km/uur. Dat zou dus meteen sneller zijn dan een Formule 1 of zelfs een vliegtuig.  "Ik reed ongeveer 80 km/u, waar 70 was toegestaan", beweert de bestuurder. 

Administratieve fout

Ondertussen is duidelijk dat het om een administratieve fout gaat. Niet de eerste keer trouwens. In mei nog schrok een Waalse dertiger zich een hoedje toen hij een flitsboete in de bus kreeg. Hij bleek toen ook al geflitst met een duizelingwekkende snelheid van 696 km/uur.
66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Amai, die apparatuur werkt goed. Maakt niet uit, alle idioten op de weg gaan toch vrijuit. Al hebben ze 20 doden over 100 snelheidsboetes, justitie lacht er gewoon mee!

 • Patrick De pauw

  Ik vraag mij af hoeveel onjuiste flitsboetes er al zijn uitgedeeld?nu doet men trajectcontroles omdat men wist dat flitsers niet juist zijn maar bewijs dit eens er komt geen mens meer aan te pas!maar betalen moet je wel doen!binnenkort krijgt ge geen boete meer als het van groen afhangt?zij willen de auto bannen voor het milieu!dus alleen nog fietsen op het fietspad dat is betaald door die auto!

 • Ward Van Hoyweghen

  Wat een fantastisch idiotenland waarin wij leven hé? Tja in elk circus is een clown en in Europa ook.

 • Didier Stoefs

  Flitspalen allemaal geldklopperij.

 • pol van de velde

  Er bestaan twee manieren om geen boete te moeten betalen: 1) iedereen elke minnelijke schikking aanvechten tot ze in de rechtbank komt, kans is dan 1 op 72 dat je hoeft te betalen. 2) je aan de verkeersregels houden. Nooit een boete.