Bestuurder in wilde trouwstoet sloeg twee agenten werkonbekwaam bij arrestatie

rv
De automobilist die deel uitmaakte van een trouwstoet die gisteren in Gent het verkeer hinderde, heeft twee agenten verwond tijdens zijn arrestatie. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De politie kreeg gisterennamiddag verschillende meldingen over de trouwstoet. "Een tiental wagens vertoonde onaangepast en agressief rijgedrag", zegt woordvoerder Matto Langeraert van de Gentse lokale politie. "Ze reden onder meer langs de Sleepstraat en de Brugsevaart en we hebben ze kunnen intercepteren op de Drongensesteenweg. Eén van de chauffeurs reageerde daarbij agressief en werd meegenomen voor verder verhoor. De andere deelnemers zijn kunnen doorrijden."

"Agressief"

Op sociale media werden beelden van de stoet gedeeld. De autobestuurder is een 23-jarige man uit Gent, meldt het parket. "De man negeerde aanvankelijk de bevelen van de politie en reageerde zeer agressief toen hij werd opgepakt. Bij zijn arrestatie raakten twee politieagenten gewond. Ze zijn enkele dagen arbeidsongeschikt. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen wegens verkeersonveilig gedrag."

Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen wegens verkeersonveilig gedrag

Politiewoordvoerder

Gedagvaard

Voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid aan de twee politieagenten werd de man gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 23 november moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.