Bestuurder filmt hoe neervallende boom ei zo na wagen van jong koppel verplettert in Ruddervoorde

De enorme boom kwam een fractie van een seconde achter de Fiat van het koppel neer.
Siebe Devoogt De enorme boom kwam een fractie van een seconde achter de Fiat van het koppel neer.
In het West-Vlaamse Ruddervoorde, een deelgemeente van Oostkamp, is een jong koppel gisterenavond omstreeks 19 uur aan de dood ontsnapt, toen een boom een fractie van een seconde achter hun wagen op de rijbaan terechtkwam. Een achternarijdende bestuurder kon de taferelen in de Proosdijstraat vastleggen met zijn dashcam.

"Het was ongelooflijk schrikken", vertelt de man. "Voor mij reden twee wagens, waaronder de Fiat van het jonge koppel. De andere auto had de Fiat net ingehaald, toen ik vanuit mijn ooghoek de boom zag neerkomen." De mastodont kwam een fractie van een seconde achter de Fiat van het jonge koppel neer. De bestuurder die de beelden vastlegde, moest vol in de remmen gaan. "Gelukkig reed ik niet te snel", vertelt hij. "Ik stopte met de neus van mijn terreinwagen net voor de stam van de boom en heb geen schade. Ik ben echt aan de dood ontsnapt."

De brandweer van Oostkamp kwam ter plaatse en had enkele uren werk met het verwijderen van de boom. De Proosdijstraat bleef al die tijd afgesloten voor het verkeer.

De brandweer had enkele uren werk met het ruimen van de omgevallen boom.
Siebe Devoogt De brandweer had enkele uren werk met het ruimen van de omgevallen boom.