Bestuurder dodelijk ongeval legt schuld bij slachtoffer en gaat vrijuit

THINKSTOCK
De politierechtbank van Leuven heeft vandaag een 68-jarige man vrijgesproken die beticht werd van onopzettelijke doodslag van een 66-jarige vrouw. Hij legde de schuld van het dodelijk ongeval in het najaar van 2013 in Bekkevoort bij slachtoffer Germaine Bollaerts.

R.M. uit Lubbeek reed de vrouw aan op de drukke Staatsbaan in Bekkevoort. De vrouw uit Tielt-Winge vormde een onvoorzienbare hindernis, die plots voor zijn wagen opdook. Hij probeerde haar nog te ontwijken, maar slaagde daar niet in. "Mijn cliënt handelde als een normale bestuurder", zei zijn raadsman. "Hij heeft niet de skills van een Formule 1-pilooot."

Bal van de burgemeester
Het slachtoffer was na een bezoek aan het bal van de burgemeester in de late uurtjes afgezakt naar een café langs de Staatsbaan. Ze liet haar wagen achter op de tegenover gelegen parking. Op een drafje liep ze schuin de straat over toen ze werd gegrepen door de wagen van M.

Onvoldoende voorzichtig
Volgens de verdediging was de vrouw onvoldoende voorzichtig. "Ze zag de voorbijrijdende wagens en besloot toch over te steken, hoewel de auto van mijn cliënt vlakbij was." Volgens het openbaar ministerie was er sprake van onzorgvuldigheid, maar de rechter wees dat af.