Bestuurder (49) mag beschikken nadat hij bejaarde doodrijdt en wegvlucht

Benny Proot
De verdachte van een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Blankenberge is niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daardoor mocht de man beschikken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 78-jarige man overleed in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep bij het ongeval.

De 78-jarige man werd gisteren samen met zijn 76-jarige vrouw rond 15 uur aangereden tijdens het oversteken van de A. Ruzettelaan in Blankenberge. De wagen reed daarna meteen door. 

Beide slachtoffers werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is de man enkele uren later aan zijn verwondingen overleden. Zijn vrouw bleef de hele tijd bij bewustzijn en liep lichtere verwondingen op.

Geen alcohol

De wagen die het ongeval veroorzaakte, werd niet veel later even verderop teruggevonden. Twee mensen werden opgepakt en verhoord. De vrouw mocht snel beschikken, toen bleek dat haar 49-jarige man achter het stuur zat. De bestuurder had geen alcohol gedronken.

Het parket besliste om niemand voor te leiden bij de onderzoeksrechter, waardoor dus ook de aanrijder mocht beschikken. De zaak zal uiteraard wel nog een staartje krijgen voor de Brugse politierechtbank. 

Benny Proot122 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Hendrix

  Er zijn hier mensen en die gaan die chauffeur zijn actie nog verdedigen en hem in de rol van slachtoffer duwen ,hoe achterlijk en debiel kun je dan zijn.Dan zijn meestal zelf ook van die doorrijders.

 • Luc Van den Bulcke

  Ziekelijke onderzoekstechters, justitie is rot!

 • Johan Billiet

  Schreef ik het eergisteren niet dat daders geen lopen gevaar daar justitie pro crimineel is..en van politierechters hoef je eigenlijk ook niets te vrezen....die leggen een pamper-straf op en laten doodrijders (snel) vrij...

 • Eddy Proost

  Dat die allemaal toch ook geen beetje verlegen zijn ????!!!!!

 • Marc Statham

  Wij wonen daar en mijn vrouw heeft het zien gebeuren , die bestuurder reed gewoon veel te hard, kwam tegen hoge snelheid aangereden. Mijn vrouw zelf was er ook niet goed van.