Bestolen kapster grijpt dader bij de kraag en gooit zich voor vluchtwagen: "Iedereen zou zo moeten reageren"

Nora van kapsalon Sissori in het centrum van Merchtem: "Ik zou het opnieuw doen."
Mozkito Nora van kapsalon Sissori in het centrum van Merchtem: "Ik zou het opnieuw doen."
Nora van kapsalon Sissori in het centrum van Merchtem roept iedereen om op meer voor zichzelf op te komen en dieven een signaal te geven dat ze van andermans spullen moeten blijven. Zelf werd ze van haar gsm beroofd in haar zaak, maar één dief greep ze bij de kraag en sloot hem op in haar kapsalon. Bovendien sprong ze nog voor de vluchtwagen van twee kompanen. “En ik zou het opnieuw doen”, zegt ze.

Nora was onlangs met een haardroger aan het werk toen een twintiger haar zaak binnenkwam. Hij deed zich voor als klant, terwijl zijn kompaan in het deurgat bleef staan. “Hij toonde een papiertje met wat krabbels op, maar ik kon er niets uit opmaken”, vertelt ze. “Toen ik dat zei nam hij mijn visitekaartje en met zijn vingers deed hij een schaar na. Ik had door dat er iets niet klopte, trok het kaartje uit zijn handen waarop de twee begonnen te lopen. Mijn haardroger liet ik vallen en ik ben er onmiddellijk achteraan gelopen.” Even verder trof ze de verdachten aan. “Intussen had de overbuurvrouw die mannen met een gsm -mijn gsm- in de hand mijn zaak zien uitstormen”, gaat ze verder. “Zij belde de politie. Toen zag ik een geparkeerde wagen met Poolse nummerplaten, met daarin een van de twee. Aan het stuur zat een oudere man. Ik begon op de ramen te kloppen, maar ze lachten schijnheilig en reden mij bijna omver toen ze vertrokken. Toen zag ik de andere staan. Ik greep hem bij de kraag, duwde hem in mijn zaak. Hij bleef vals lachen en begon verbaal agressief te worden toen ik hem vroeg zijn vrienden te bellen. Daarom heb ik de deur op slot gedaan.”

En toen kwam de politie toe. “Ze staken die man in de combi, en toen passeerden zijn kompanen toevallig”, klinkt het. “Op het moment dat ze gas wilden geven, sprong ik voor de wagen. De agenten hebben zo de andere twee ook kunnen arresteren. Ik draaide op automatische piloot en dacht er niet aan dat ze mij konden aanvallen, maar ik vind dat iedereen dit moet doen. Als iedereen dieven laat gaan, of als ze dan opgepakt worden maar na enkele uren weer vrij zijn, doen ze gewoon verder. Ik werk zoals zoveel anderen hard voor mijn geld, dan moet dat niet op zo'n manier gestolen worden. Elke Belg zou daarom zo moeten reageren en opkomen voor zichzelf, zodat dieven geen kans meer maken.”
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieve Vandamme

  Zeer moedig, maar zeer gevaarlijk, denk aan je familie....

 • Lydia Van Aalten

  Ik vind het geweldig wat je hebt gedaan ,je gaat op de automatische piloot,sterkte

 • Gerard Braeckmans

  "Men moet de dieven een signaal geven dat ze dat niet mogen doen". Wat een uitleg!

 • Els Michiels

  het is niet omdat mevrouw zelfmoordneigingen heeft dat ze anderen daartoe moet oproepen. Zo'n scenario kan alle kanten uit. Met een beetje geluk heb je een bluffer voor je staan maar voor 't zelfde geld krijg je een mes tussen je ribben. Domme actie en een nog veel dommer uitspraak.

 • ben strauven

  Inderdaad iedereen moet zich best bewapenen en keihard terug reageren