Beschonken doodrijder krijgt 6 maanden cel met uitstel en 18 maanden rijverbod

Jürgen Eeckhout
Een 28-jarige man uit Watervliet is veroordeeld tot 6 maanden cel waarvan de helft met uitstel, 18 maanden rijverbod en 3.000 euro boete voor het dodelijk ongeval dat hij op 25 november 2016 veroorzaakt had in de Hijftestraat in Lochristi. De man moet ook nog eens zijn theoretisch en praktisch rijbewijs opnieuw afleggen en zich medisch en psychologisch laten testen. 

De bestuurder verloor die dag rond 16 uur de controle over het stuur van zijn wagen omdat hij te snel reed (tussen de 70 en 90 km/uur in de bebouwde kom) en 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Hij begon te tollen en werd dan in de flank gegrepen door een ander voertuig. De passagier van de Watervlietnaar overleed ter plaatse. De bestuurder die uit de tegenovergestelde richting kwam liep ook erg zware verwondingen op.

De doodrijder probeerde de schuld voor het overlijden bij zijn passagier te leggen, omdat hij geen gordel droeg op het moment van de aanrijding. Volgens de politierechter overleed de man niet hierdoor, maar wel door de impact. De Watervlietnaar is in het verleden al veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en in een niet-verzekerd - en ingeschreven voertuig.