Beschonken bestuurder (31) aangehouden na vluchtmisdrijf in Zwijnaarde

Fietser (78) er erg aan toe

De fietser werd opgeschept, maar de aanrijder liet hem achter.
JEW De fietser werd opgeschept, maar de aanrijder liet hem achter.
Een 78-jarige man is gisterochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van de N60 met de Klossestraat in Zwijnaarde (Gent). De man uit Zwijnaarde werd aangereden door een beschonken bestuurder (31) uit Oudenaarde die wegvluchtte. Hij werd gearresteerd en is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Een volledig verhakkelde fiets, een paraplu en nog enkele persoonlijke spullen van het slachtoffer. Enkel dat bleef achter op de N60 na een zware aanrijding. Een 78-jarige fietser wilde er rond 5.40 uur de N60 oversteken aan de verkeerslichten. Net op dat moment kwam een 31-jarige man uit Oudenaarde met zijn wagen aangereden vanuit de richting van Gent. Die kon de fietser niet meer ontwijken, waardoor het slachtoffer werd opgeschept en hard neerkwam.

Hij was er erg aan toe, maar zijn aanrijder wachtte niet tot de ambulance er was. Hij stoof er vandoor en vluchtte richting Gent. Gelukkig hadden enkele ooggetuigen nog net de nummerplaat van de wagen kunnen noteren, zodat de politie hem rond 6.15 uur kon onderscheppen en oppakken. De man blies positief en mocht zijn rijbewijs voor vijftien dagen afgeven. 

Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent en aangehouden. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Gent.

De aangereden fietser moest gisteren met spoed geopereerd worden. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het met hem gaat. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval was het kruispunt van de Grotesteenweg en de Klossestraat grotendeels afgesloten voor het verkeer. 
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eva Berneel

  Frank boghe, het licht mag nog op rood staan, je vlucht niet weg

 • Eric Vanovermeire

  Dronken rijden = poging tot doodslag. 10 jaar cel wat mij betreft.

 • Jan Verstrepen

  Beoordelen als een moordenaar in dit geval!

 • Frank Boghe

  stond het licht op rood? daar staat niks over in het artikel !

 • valere vermeulen

  Alweer drank, mensen voer die controles op en voer de nul tolerantie in, wie een wagen bestuurd mag geen alcohol gedronken hebben. Moeilijk is dat toch niet.