Beruchte Antwerpse jeugdboef betrapt met 11 zakjes cocaïne op politiebureau

Jonge crimineel Quincy heeft lak aan elk gezag

Quincy S.G.A. kreeg 18 maanden effectieve celstraf voor drugsverkoop. De jonge crimineel zit al achter de tralies nadat bij een wegcontrole een geladen kalasjnikov in zijn wagen was aangetroffen.
Patrick Lefelon Quincy S.G.A. kreeg 18 maanden effectieve celstraf voor drugsverkoop. De jonge crimineel zit al achter de tralies nadat bij een wegcontrole een geladen kalasjnikov in zijn wagen was aangetroffen.
Quincy S.G.A. heeft opnieuw bewezen dat hij lak heeft aan elk gezag. Hij is veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf voor drugsverkoop. De manier waarop hij betrapt werd, zegt veel over het je-m’en-foutisme van de jonge crimineel. Hij stapte het politiekantoor binnen met 11 zakjes cocaïne op zak.

Als minderjarige groeide Quincy S.G.A. uit tot één van de beruchtste jeugdcriminelen in Antwerpen. Hij liep meermaals voor diefstallen of drugsverkoop tegen de lamp en zat vast in verschillende jeugdinstellingen. Net voor hij achttien werd, gijzelde hij een bewaker van de gesloten instelling in Mol en ontsnapte.

Quincy werd enkele dagen later gepakt en bij de jeugdrechter afgeleverd. Een vergissing, want die was niet langer bevoegd. Quincy was een dag eerder 18 jaar geworden. Hij moest worden vrijgelaten.

Met coke op zak

Als meerderjarige ging het van kwaad naar erger. In januari 2017 werd de 18-jarige Quincy voor ondervraging bij de politie uitgenodigd. Quincy kwam met een Vespa aan op het bureel. Aan de ingang werd hij gefouilleerd en bleek dat hij 11 porties cocaïne op zak had. In het zadel van zijn Vespa vond de politie een zak met 100 gram cannabis en een enveloppe met 465 euro.

Het onderzoek toonde aan dat Quincy samen met een kompaan vanaf september 2016, toen hij net 18 jaar was geworden, tot in maart van vorig jaar een handeltje in cocaïne en cannabis heeft gevoerd. Daarvoor krijgt hij nu zijn eerste effectieve celstraf.

Kalasjnikov

Quincy zit trouwens al sinds begin december in de cel in nog een andere zaak toen hij bij een Wodca-controle werd tegengehouden. In zijn auto lag een geladen kalasjnikov. De passagier van Quincy bekende dat zij op weg waren om een gokkantoor te overvallen. Quincy is amper 19 jaar. 
73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wilfried stockmans

  Goed gezegd Frieda ,Grens amai kan het nog slechter ? één ding is zeker de WET moet veranderen, veeeel strenger voor criminelen en AUB zonder verzachtende omstandigheden ,ons systeem deugd niet en daarbij moet ik besluiten dat wij toch brave mensen zijn ,wij komen zelf niet op straat om te protesteren zoals anderen die hier komen wonen , maar pas op als in hun land iets gebeurt ! dan slaan ze hier alles kapot .

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Kan iemand me uitleggen waarom hij toen niet onmiddellijk als volwassen boef achter de tralies vloog? Knettergek, ons systeem.

 • Frank Van den Bulck

  Staat binnen de 5 minuten terug op straat. Schandalig gewoon !!!

 • Karel Van Geel

  Met dank aan justitie van Grens. Wanneer zal Beke hem eens op het matje roepen wegens onbekwaamheid.

 • Patrik De Weirdt

  18 maand. Is dat werkelijk alles? Is duidelijk een drugdealer, rijd rond met een AK , heeft klaarblijkelijk lak aan de wet en toch geeft die rechter hem slechts 18 maand (die hij waarschijnlijk toch niet moet uitzitten). En dan zijn we nog verwonderd dat er zo veel jeugdige gangsters in ons land rondlopen. Het wordt tijd dat onze rechters terug voeling krijgen met de werkelijkheid.