Bert Anciaux toch weer senator: “Had ik niet verwacht”

De sp.a heeft Bert Anciaux aangeduid als gecoöpteerd senator. Dat heeft Anciaux zelf bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina en wordt bevestigd door de partij. Anciaux werd ook in de vorige legislatuur gecoöpteerd in de Senaat. 


Sp.a vist Anciaux dus opnieuw op in de Senaat. Anciaux nam op 26 mei niet deel aan de verkiezingen. Aanvankelijk zou hij de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement trekken, maar uiteindelijk besliste hij een stap terug te zetten om Hannelore Goeman de lijst te laten trekken. Anciaux gaf toen te kennen dat de Vlaamse politiek voor hem een "quasi afgesloten hoofdstuk" was.

Nu krijgt Anciaux van zijn partij dus een verlengd verblijf in de Senaat. Het partijbureau van de Vlaamse socialisten heeft daarvoor het licht op groen gezet. "In alle eerlijkheid, ik had dit niet meer verwacht. Het doet me plezier het vertrouwen te krijgen van mijn partij", zegt Anciaux op Facebook.

In zijn Facebook-post toont Anciaux zich meteen boordevol plannen over wat hij wil doen in de Senaat. Zo wil hij bijvoorbeeld werk maken van een evaluatie van "50 jaar staatshervorming". "We moeten heel de Belgische constructie in vraag durven stellen en zoeken naar een nieuwe en creatieve invulling voor dit land", klinkt het.

Anciaux wil ook meewerken aan de vernieuwing binnen zijn partij. "Sp.a heeft nood aan een ernstige vernieuwing. Ik zal de partij hierin graag mee ondersteunen. Het komt erop aan terug geloofwaardig aan politiek te doen", aldus Anciaux.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob Wellens

  Postjes... Postjes... Postjes... ! De "traditionele" partijen... Ze leren het niet.. ! De man die zichzelf en de partij belachelijk maakt.. ! Het lichtend voorbeeld van hoe je partijen opdoekt, en als opportunist poen pakt !

 • Johan LAUNDERS

  Hebben ze dan geen verstand in de Sp.a? decumul afschaffen, plaats laten voor de jongeren en dan onze bleiter terug Senator maken die dan nadien honderdduizenden Euro's nog zal krijgen als hij adieu zegt. Postjes, postjes, postjes..ze leren het niet wat de verkiezingen wilden

 • oswald billiet

  Hoe is die senaat vandaag nog mogelijk? Dit is lachen met de kiezer. Dit is gewoon postjes EN geld uitdelen aan vriendjes en het heeft geen enkele zin. En dan moet je weten dat bvb Istanbul 15 miljoen inwoners heeft en één burgemeester. België heeft ...

 • ka Van der Linden

  Nee Bert, dàt had ik ook niet verwacht. Zo diep en radeloos als partij...

 • Henk Vandenbussche

  Niet verkiesbaar gesteld, dus niet verkozen en toch zitje in Senaat? Hij was aan de kant geschoven, zei zelf dat het tijd is voor de jongeren -om zijn gezicht niet te verliezen- en nu zit die in de Senaat. Hij is nog erger dan een tjeef, onze gewezen flammigant. Dat is dus ene die indertijd ging meeleuren met de Duits en zijn medemens er ging inluizen. Geen woorden voor.