Beroep tegen uitwijzing Soedanees ongegrond verklaard

thinkstock
De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) heeft een beroep tegen een uitwijzing van een Soedanees vrijdag verworpen omdat de aanvraag onontvankelijk werd verklaard. Dat blijkt zondag uit het arrest.

De Soedanees kreeg op 6 september het bevel om het Belgisch grondgebied te verlaten. De advocaat van de man verzette zich, niet tegen de beslissing van 6 september, maar wel tegen de enige vlucht naar Khartoum die vrijdag ingelegd werd. Maar de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen oordeelde dat de repatriëringsvlucht onderdeel uitmaakt van het uitwijzingsbevel. Bijgevolg is de Raad niet bevoegd om het bevel te schorsen of te annuleren. Het beroep is in die zin onontvankelijk.

Uitzettingsmaatregel

De Raad herinnert er wel aan dat een uitzettingsmaatregel in strijd kan zijn met artikel 3 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens, zonder zich uit te spreken of dit in deze zaak het geval is omdat het beroep niet-ontvankelijk werd verklaard.

Bovendien moet de overheid rekening houden met de vrees die de Soedanees heeft om terug te keren naar Soedan.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef claes

  Francken en zijn NVA zit in de meerderheid al vier jaar.....waarom hebben ze de wetgeving nog niet vetanderd.....om te kunnen toeteren en niks te doen????

 • Jacques Pauwels

  Wanneer gaan ze 1s de huidige,meestal verouderde wetten,aanpassen aan de 21ste eeuw????de noden van vandaag,zijn anders,dan die van 100jaren geleden,welke regering gaat die moed hbbn om dit te veranderen???

 • Marie-Jeanne Mommens

  Tis wer nie waar he, hoe kunnen die da toch gelapt krijgen, al wij een papiertje op de grond gooien, lap een gasboete, Zen die na beter als wij.

 • Conny Van den Bosch

  Dus als ik het goed lees zit ie nog lang niet op een vliegtuig en ziet het er zelfs niet naar uit dat het ooit zal gebeuren. De rechter heeft de advocaat genoeg munitie gegeven om verder te procederen.

 • Harm Tim

  Ja, ze hebben allemaal dure advocaten, net als veel Criminelen, Nee, dan moet jij als brave burger komen....