Bergense universiteit kan nu ook testen op coronavirus

ANP
De universiteit van Bergen (UMons) beschikt nu ook over een platform om te testen op het coronavirus. 

De universiteit zal de methode die uitgewerkt werd door de universiteit van Namen gebruiken. Op die manier zullen in Bergen elke dag meer dan 400 tests uitgevoerd kunnen worden. "Dit platform, het eerste in Henegouwen, is zeer goed nieuws, want onze provincie blijkt een van de grootste haarden van verspreiding", aldus het persbericht van de universiteit.

Maandag meldde de FOD Volksgezondheid tijdens de dagelijkse persbriefing dat er in ons land al zowat 30.000 tests afgenomen zijn, of per dag 2.000 à 2.500. De test laat toe om in minder dan 24 uur na te gaan of een staal al dan niet positief is. De tests beginnen zodra de universiteit beschikt over de nodige accreditatie van de federale overheid.

Lees ook: Van 2.500 naar 10.000 tests per dag: België steekt op vraag van WHO tandje bij
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Boutsen

    Bedrijven genoeg in Wallonië die de testen kunnen uitvoeren, maar niet willen uitvoeren en ze houden voor verkoop aan de hoogst mogelijke bieder!