Beperkt treinverkeer tussen Schaarbeek en Brussel-Noord door gaslek

BELGA
De Vilvoordselaan in Brussel is om iets voor half elf weer opengesteld voor verkeer, meldt de Brusselse politie op Twitter. Door een gaslek was de weg een uur daarvoor afgesloten ter hoogte van de Van Praettunnel, met files tot gevolg.

Ook het treinverkeer ondervindt hinder door de gaslek. Om 9.30 uur meldde Infrabel dat het treinverkeer tussen de stations Brussel-Noord en Schaarbeek stilgelegd werd op bevel van de politie. Wat later werd het grootste deel van de sporen weer vrijgegeven. Het treinverkeer kon hernemen, maar verloopt nog steeds zwaar verstoord.

Volgens netbeheerder Sibelga werd de gaslek veroorzaakt door een onderaannemer die voor Infrabel de bermen van de spoorwegen aan het opkuisen was. Daarbij raakte hij twee sifons, van de midden- en de lagedrukleiding.

"Sibelga is meteen ter plaatse gegaan om het lek te dichten. Momenteel worden de twee sifons definitief hersteld. Dat zal nog enkele uren duren, maar tegen vanavond is alles weer in orde", zegt Sibelga-woordvoerster Iris Fostiez.

Fostiez stelt dat er nooit ontploffingsgevaar was, omdat de gaslek in een open omgeving plaatsvond. Brandgevaar was er wel, en dat is de reden dat er een veiligheidsperimeter werd ingesteld op de Vilvoordselaan. Rond halftien werd ook het treinverkeer tussen Schaarbeek en Brussel-Noord even volledig stilgelegd.

Sibelga gaat een schadedossier indienen, om de schade te verhalen op de onderaannemer. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.