Benzineprijs morgen op hoogste peil in jaren

Photo News
Benzine tanken zal morgen duurder worden. Een liter benzine 95 E10 kost dan maximaal 1,565 euro aan de pomp, een stijging van 3 cent. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag. 

Het is al van juli 2015 geleden dat de prijs voor benzine 95 E10 nog hoger stond, blijkt uit de gegevens op de website van Petrolfed. Ook benzine 98 (E10) wordt duurder: de maximumprijs gaat 2,7 cent hoger tot 1,647 euro per liter.

Na de piek van de brandstofprijzen in oktober vorig jaar - diesel bereikte toen zelfs het hoogste prijsniveau ooit - waren de prijzen weer even gedaald. Maar sinds de jaarwisseling zitten de prijzen voor diesel en benzine opnieuw in de lift. Een liter 95 E10 kostte toen maximaal 1,359 euro, een liter 98 1,405 euro.

De hogere prijzen zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en/of van de biocomponenten op de internationale markten. 
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Didier BRIGLIA

  proficiat vlamingen om voor deze belastingsregering te hebben gekozen.Nva heeft hun verandering beet ja ,, verarming!!!!!! Vuile graaiers.Zal weten voor wie ik ga kiezen op 26 mei.

 • Jo Hendrik

  Strategie van de belgische overheid - mensen aanmoedigen om op een andere brandstof over te stappen -als ze zien dat velen dit doen de prijs van deze brandstof verhogen Een ander voorbeeld E - sigaretten ipv van Tabak : in het begin mochten de winkels getrouwheidskaarten geven en kreeg je een prijsvermindereing als je voldoende had gespaard. In 2018 werd dit verboden en krijg je die korting niet meer Viva Belgie en Viva Europa

 • Karel Tichmann

  The Hummer vs. the Prius, welke auto is beter voor de environment? Het zou niemand moeten verbazen dat de Hummer is eigenlijk groener dan de Toyota Prius en andere hybriden die de favorieten zijn van de fanatieken "Save the Planet". Dit is makkelijk op te zoeken..

 • Henri Jordens

  Elektrisch? Goed om rond de kerktoren te rijden. Vervuild reeds enorm door de productie van zijn batterijen. Heb gelukkig een nieuwe Mercedes 220 diesel norm 6 aangeschaft. Veel zuiniger tegenover een benzine, Slechts 4,8 liter gemiddeld tegenover de benzine die bijna 7 liter verbruikt. Aankoopprijs amper 1000€ duurder dan hetzelfde model. 40 procent minder CO2 uitstoot. De schadelijke uitstoot is bijna nihil door toevoeging van Ad Blue. Je kan meer dan 1000 km rijden met één tankbeurt

 • Elke De Vos

  Laat al degenen die elektrisch rijden nu maar lachen, in de toekomst zal het hen nog wel vergaan. Vanaf dat de overheid te weinig kan 'pakken' op iets, gaat de prijs ervan gigantisch de hoogte in, het is gewoon een kwestie van tijd.