Benzine woensdag tot 1,8 procent duurder

ThinkStock
Door indexeringen van onder meer opslagbijdragen en accijnzen gaan de maximumprijzen voor benzine woensdag in een klap met 1,5 tot 1,8 procent de hoogte in. Op een tankbeurt van 50 liter scheelt dat 1 tot 1,30 euro. De prijs voor diesel stijgt ook, maar beperkter.

De maximumprijs voor Benzine 95 E10 stijgt met 0,021 euro tot 1,44 euro per liter. Dat is een toename met 1,48 procent. Voor een liter Benzine 98 E10 zullen pomphouders vanaf woensdag maximum 1,518 euro mogen aanrekenen. Dat is een prijsstijging van 0,027 eurocent of 1,81 procent. Daarmee komen die prijzen ongeveer terug op het niveau van enkele weken geleden.

Ook diesel wordt duurder. De prijs was zaterdag al met 2 eurocent per liter gestegen, nu komt er nog 0,9 eurocent bij. De maximumprijs aan de pomp komt daarmee op 1,401 euro per liter te liggen. Dat is het hoogste niveau sinds begin oktober 2014. 

Stookolie wordt ook een heel klein beetje duurder woensdag: bij bestellingen vanaf 2.000 liter komt er 0,07 eurocent bij tot 0,621 euro per liter. 
98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Ooijen

  Dries Peeters,maak u geen zorgen.Ook bij de volgende verkiezingen kan u kiezen om verder belogen en geplukt te worden.Of zijn bij u de rekeningen gedaald?Dankzij het huidige beleid, dat bestaat uit populistische zever verkopen en twitteren, heeft elke Belg (ook u) 3700 euro meer (staats)schuld.

 • Benny Deridder

  Het moet niet altijd bier zijn dat duurder wordt.

 • Dries Peeters

  Stem niet voor links en de groenen.

 • Ronny Ooijen

  Mercedes + 11%, bmw + 5%, porsche + 12%. De verkoopcijfers van enkele duurdere merken van wagens in 2017 ten opzichter van 2016.Of zijn dit wagens voor gewone werkende mensen?Bijvoorbeeld Renault - 9%, volkswagen -5%.Duidelijk wie de mensen zijn die erop vooruit zijn gegaan.Maar zoals gewoonlijk : de vlaming koos,de vlaming betaald...nog lang en bijlange niet genoeg.

 • Jos Temmerman

  Eric De Bruyne, ja heb het de voorbije 2 weken gezien hoe arm die werkende mensen zijn ,de winkelstraten lopen hier nog steeds vol ,en de reisbureaus kunnen momenteel weer nietmeer volgen ,zo arm zijn ze.