Benzine, diesel en stookolie vanaf morgen duurder

Photo News
Benzine wordt morgen een tiende van een een eurocent duurder aan de pomp. De maximumprijs van diesel met 3 cent. Ook de prijs van stookolie stijgt enkele centen. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Benzine 95 E10 zal vanaf morgen maximaal 1,512 euro per liter kosten en de maximumprijs van super 98 gaat naar 1,596 euro per liter (+0,1 cent). De dieselrijders zullen een tankbeurt 3 cent duurder zien worden: de maximumprijs komt dan op 1,541 euro per liter.

Bij stookolie komt er 3,46 cent bij. Bij bestellingen van meer dan 2.000 liter gaat de maximumprijs naar 0,715 euro per liter, bij kleinere bestellingen naar 0,7425 euro.
Er zijn twee redenen voor de prijsstijgingen. Enerzijds de schommelingen van de prijs van de olieproducten en biocomponenten op de internationale markten, anderzijds de trimestriële indexering van de bijdrage voor de opslag en het beheer van de strategische olievoorraden.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel coolen

  Pfffffff, ge moet maar rode diesel tanken., spot goedkoop. Er zijn er die dat al 30 jaar doen. Goed voor een huisje. Haahahah

 • Tom Faes

  Deze regering is voor de gewone mensen een dievenbende.

 • Tom Faes

  Geen belastingverhoging mevrouw Rutten, mijnheer De Wever ???Wie houden jullie voor de zot ? wie gelooft Rutten en De Wever nog ?

 • Emi De graeve

  ik tank in Duitsland en rijd alleen als dat strikt noodzakelijk is. Laat ze maar opendeur dagen houden, allerlei evenementen inrichten... daar ga ik niet in de filles voor staan, zelfs niet met een gratis toegangskaart. Hoe langer de filles, hoe meer kassa kassa !

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Ik tank altijd voor 30 euro. De opslag is aan mij niet besteedt.