Bende mensensmokkelaars opgerold bij actie aan parking E17 Gentbrugge

De snelwegparking langs de E17 in Gentbrugge.
Google Maps De snelwegparking langs de E17 in Gentbrugge.
Bij een politieactie op en rond de parking van de E17 in Gentbrugge zijn vorige week vier vermoedelijke leden van een bende mensensmokkelaars opgepakt. Dat meldt de federale politie vandaag. De politie pakte zeven transmigranten op die zich in een vrachtwagen verborgen hadden.

De parking in Gentbrugge wordt volgens de politie vaker door mensensmokkelaars gebruikt. "Zo werd begin 2018 nog een vijfkoppige bende opgepakt die op dat moment 20 transmigranten aan het smokkelen waren vanuit een safehouse vlakbij. 

Gezien er opnieuw regelmatig transmigranten werden aangetroffen, startte de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek. Uit een eerste onderzoek bleek dat een bende voornamelijk transmigranten uit Eritrea smokkelde.”

De actie vond plaats in de nacht van 7 op 8 mei. "Eerst werden vier vermoedelijke bendeleden met steun van de speciale eenheden van de federale politie gearresteerd. Vervolgens voerden de lokale en federale politie, bijgestaan door de politiehelikopter en speurhonden, een grondige controle uit op de parking en omgeving te Gentbrugge", zegt de federale politie. Daarbij werden zeven transmigranten, die verborgen zaten in de lading van een vrachtwagen, opgepakt.

De vier opgepakte verdachten zijn van Eritrese of Ethiopische nationaliteit. De onderzoeksrechter in Gent liet drie onder hen aanhouden. De andere werd vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Twee minderjarigen werden ter beschikking gesteld van de dienst Voogdij, drie meerderjarigen werden opgesloten in een gesloten centrum en twee meerderjarigen mochten beschikken.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  En ze mogen van de bende van Brussel EU het Hof, niet worden teruggestuurd naar herkomst, zelfs niet na zware criminele aanslagen of moorden.

 • Jan Verstrepen

  Wij gaan langer werken omdat de pensioenen niet te betalen zijn en die gaan hier op ons kosten komen leven schone wereld.

 • Tamzin Andersen

  Criminelen moeten direct terug. Hier wat medelijden komen opwekken en intussen lekker misbruik maken van goedgelovige mensen ! Weg ermee !

 • Anita Billen

  Ziezo, nu lopen ze weer vrij rond. Hoe is dat toch mogelijk. België is geen veilig land meer.

 • Patrick Voet

  Een tip voor minister Geens. Verhaal de kosten die gemaakt worden voor elke illegaal die gesmokkeld wordt integraal op de mensen smokkelaars. Terug vluchten, en hotel kosten tot de effectieve terugvlucht inbegrepen.