Bende die minstens drie plofkraken pleegde opgerold in Italië en België

Op zondag 21 juli tussen 04u45 en 04u55 gebeurde een plofkraak in het agentschap B-Post op de Place Frère Orban in Fontaine l’Evêque.
Federale Politie Op zondag 21 juli tussen 04u45 en 04u55 gebeurde een plofkraak in het agentschap B-Post op de Place Frère Orban in Fontaine l’Evêque.
Een vermoedelijke bende die verschillende plofkraken pleegde op geldautomaten in de regio Charleroi is dinsdag opgerold in Italië en België. Vier verdachten zijn aangehouden in ons land. Ze ontkennen. Dat zegt het parket van Charleroi.

De vier zijn dinsdag opgepakt en aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze van mei tot juli 2019 zeker drie plofkraken pleegden op bankautomaten in Châtelineau, Montigny-le-Tilleul en Fontaine-l'Évêque. In Italië zijn vijf verdachten opgepakt voor gelijkaardige feiten. Het gerecht had een oproep tot getuigen gelanceerd op 21 juli na een plofkraak op een Bpost-kantoor in Fontaine-l'Évêque. 

De vier verdachten, drie mannen en een vrouw, ontkennen. Ze liepen in het verleden al veroordelingen op. Over hun precieze buit heeft het parket geen uitspraken gedaan. Een van de komende dagen verschijnen ze voor de raadkamer in Charleroi.

Bekijk ook: Weer een plofkraak in Noord-Limburg

Bekijk ook: Plofkraak op KBC-kantoor in Kinrooi

Bekijk ook: Plofkraak op Argenta-kantoor in Oudsbergen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.