Bende agressievelingen gevat die Antwerpen-Noord terroriseerde

De groep opereerde in de omgeving van Park Spoor Noord en zorgde volgens de lokale politie voor heel wat overlast.
PHOTO_NEWS De groep opereerde in de omgeving van Park Spoor Noord en zorgde volgens de lokale politie voor heel wat overlast.
In Antwerpen zijn vijf mannen aangehouden die in augustus en september een hele buurt in Antwerpen-Noord terroriseerden door buurtbewoners en passanten aan te vallen. De bende maakte zeker zeven slachtoffers, van wie er enkele zelfs meermaals werden aangepakt. Soms werden de slachtoffers ook beroofd of werden bezittingen beschadigd. Vier van de verdachten werden in september al gevat, de vijfde zit sinds begin december achter de tralies. Een zesde betrokkene, een jonge vrouw, werd na verhoor vrijgelaten.

De groep opereerde in de omgeving van de Trapstraat en Dambruggestraat nabij Park Spoor Noord en zorgde volgens de lokale politie voor heel wat overlast. Wegens angst voor represailles was de aangiftebereidheid bij de slachtoffers echter erg klein, ook al omdat de daders uit de buurt afkomstig zijn en hun slachtoffers kenden.

Bijzonder driest
De aanvallen gebeurden meestal 's avonds toen de slachtoffers op weg waren naar De Biekorf, een opvangcentrum voor daklozen. Ze werden eerst gepest, maar later ook geslagen en soms afgeperst of bestolen. De slagen waren vaak bijzonder agressief, met soms breuken tot gevolg. Een van de slachtoffers verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar door een gescheurde lever en milt.

Verklaringen slachtoffers
De politie kon uiteindelijk zeven slachtoffers identificeren en hen overtuigen om verklaringen af te leggen. In september konden op die manier al vijf verdachten opgepakt worden, allen twintigers. Vier mannelijke verdachten werden in voorhechtenis genomen, de vrouwelijke verdachte mocht na verhoor beschikken. Begin december kon ook nog een 18-jarige jongeman gevat worden die tot de bende zou behoren. Bij zijn arrestatie bedreigde hij de politie met een drugsspuit. Ook die verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.