Ben Weyts pompt 10 miljoen in jaagpaden

Een jaagpad in Schoten.
Laenen Een jaagpad in Schoten.
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om het fietscomfort op jaagpaden te verbeteren. Dat moet de fiets populairder maken voor woon-werk- en woon-schoolverkeer. 

Uittredend minister Weyts kreeg in mei extra middelen uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven. Tien miljoen daarvan gaat nu naar de Vlaamse Waterweg nv, die de jaagpaden langs de waterwegen beheert. Het geld moet dienen om zowat 70 kilometer jaagpad op te waarderen en zo comfortabeler te maken voor fietsers. Langs het kanaal Brussel-Charleroi in Grimbergen wordt de bovenlaag bijvoorbeeld vervangen, in Herentals wordt de wortelgroei langs het kanaal Bocholt-Herentals aangepakt en in Puurs wordt langs de Rupel een ontbrekende schakel weggewerkt. 

De minister hoopt dat de maatregelen twijfelaars over de streep kunnen trekken om de auto wat vaker te laten staan en in te ruilen voor de fiets, ook op weg naar het werk of de school. "Ik wil alle Tour-fans verleiden om ook op weg naar het werk verslingerd te geraken aan de fiets", aldus Weyts.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  en de andere fietspaden dan dat zijn echte rampen als men breekt is het steeds daar zelfs nieuw aangelegd en binnen de 6 maanden alweer opgebroken en dat krijgt men nooit meer goed nog nooit gehoord van wachtbuizen !!

 • Jan Willems

  Waarom? Waarom?? Gooi het geld anders gewoon weg...Er zijn mensen die gvd geld tekort hebben op het eind van de maand maar ja, jaagpaden.. heel belangrijk.. De bedragen die besteed worden aan wegenwerken zijn waanzinnig.. Hier 30000000 om een stuk straat van 500m te vernieuwen met 3de keus asfalt... Ik snap die bedragen niet...

 • Gerd Van nieuwenhove

  En laat iedereen een paar glaasjes drinken zonder straf . Zelf geen gasboete ? Zou ich beter met zijn partij bezighouden ipv op jacht te gaan ....

 • Cor Dierckx

  Wordt tijd op vele plaatsen staat een bord wegdek in slechte staat ( ik denk dan maak het goed) ik heb met honderden km door Nederland te fietsen nog nergens zo een bord tegengekomen.

 • Rik Bogaert

  Hij blijft het door ramen en deuren gooien! Dat het maar vlug opnieuw verkiezingen zijn dat we af zijn van hem!