Ben Weyts pleit opnieuw voor opening van zomerscholen: “Om leerachterstand te voorkomen"

Ben Weyts
VTM NIEUWS Ben Weyts
Aanstaande maandag 18 mei openen scholen opnieuw de deuren. Dat gebeurt mondjesmaat waardoor heel wat leerjaren nog steeds niet welkom zijn, al zeker tot 8 juni. Om leerachterstand bij de leerlingen van die leerjaren te voorkomen, pleit Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij VTM NIEUWS nogmaals voor de opening van een zomerschool. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Maandag zullen de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar terugkeren naar de schoolbanken. Hetzelfde geldt voor de leerlingen van het zesde middelbaar. Al de rest blijft nog wat langer thuis. Weliswaar wordt er online lesgegeven, maar toch bestaat de kans dat veel leerlingen een leerachterstand oplopen. Daarom wil onderwijsminister Weyts zomerscholen openen, op vrijwillige basis, zodat de overgang naar een volgend jaar in september vlotter kan verlopen. 

“We willen verhinderen dat leerlingen leerachterstand opbouwen, of met een leerachterstand in september zouden beginnen aan het nieuwe schooljaar”, aldus Ben Weyts in VTM NIEUWS. “Daarom concreet is het de bedoeling dat zomerscholen voor één à twee vakken leerlingen kunnen bijspijkeren. En dat voor een periode van tien tot veertien dagen.  
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bern Vermeulen

  Op al die donderdagen hadden ze geen lessen nodig, onder het mum van klimaat betoging, nu zouden ze moeten inhalen, tja het zou verplicht moeten zijn, ook als er geen corona was geweest, als je ziet hoe lang de politica naar school gegaan zijn en nog maar zo slim zijn dat ze, noch kunnen bestellen, rekenen, redeneren en powerpoints maken , onderwijs is hoognodig.

 • Yvette Dekleermaeker

  Misschien ook eens scholen voor politici beginnen waar wordt aangegeven wat burgers verwachten. Ik heb het gevoel dat politici in hun 'ivoren torens' ver weg zijn van alles maar wel perfect weten wat anderen dienen te doen. WIj weten echter heel goed wat jullie dienen te doen dus begin er maar aan. 1 jaar na verkiezingen en nog niets bereikt. Een regelrechte schande. In het bedrijfswereld zou je al lang ontslaan zijn met een C4 voor onbekwaamheid zonder recht op een vergoeding.

 • Paul Van Heurck

  Dringend nieuwe minister voor onderwijs ,Weyts bakt er niets van.

 • Sudenaz Bozdemir

  Sorry maar de kinderen zitten al 2 maanden thuis de kinderen willen vakantie om te rusten

 • Jan Opgenhaffen

  Zomerscholen gratis. Meneer de minister, gratis bestaat niet. Moeten de ouderen dit dan ook nog betalen?