Ben Weyts lanceert online platform voor asieldieren: “Niemand heeft nog excuus om meteen naar de dierenhandel te lopen”

Getty Images/iStockphoto
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een campagne die Vlamingen naar het dierenasiel moet lokken. Onder de slogan "De perfecte klik" promoot de campagne de website www.adopteereendier.be, die informatie geeft over steeds meer dieren die in steeds meer asielen worden aangeboden voor adoptie. 

"Iedereen die op zoek is naar een huisdier zou eerst moeten kijken welke dieren er in het asiel wachten op een warme thuis. Niemand heeft nog een excuus om meteen naar de dierenhandel te lopen", aldus minister Weyts in een persbericht. 

In de 120 erkende dierenasielen in Vlaanderen wachten duizenden dieren op een nieuwe thuis. Tot nu toe had niet elk asiel een eigen website met een overzicht van dieren. De asielen die wél een website hadden, gebruikten allemaal een eigen systeem. 

Handig overzicht

Minister Weyts investeerde 30.000 euro in een online platform waar alle asielen informatie over hun dieren kunnen invoegen. Zo ontstaat er op de website www.adopteereendier.be één handig overzicht, waar alle geïnteresseerden in kunnen grasduinen. Je vindt er alle gegevens over de dieren die momenteel in een asiel verblijven, netjes geordend per provincie, soort, ras, leeftijd, enzovoort.

Hieronder enkele dieren die je kan terugvinden op de website. Klik op hun naam voor meer informatie.

Mopke

Mopke.
www.adopteereendier.be Mopke.

Layka 

Layka.
www.adopteereendier.be Layka.

Pam

Pam.
www.adopteereendier.be Pam.

Lilly

Lilly.
www.adopteereendier.be Lilly.

Yoda

Yoda.
www.adopteereendier.be Yoda.

Alastor en El Gato

Alastor en El Gato.
www.adopteereendier.be Alastor en El Gato.

Smos

Smos.
www.adopteereendier.be Smos.

Sassy

Sassy.
www.adopteereendier.be Sassy.

Ghana

Ghana.
www.adopteereendier.be Ghana.

Yum Yum en Démbélé

Yum Yum en Démbélé.
www.adopteereendier.be Yum Yum en Démbélé.

Chanel

Chanel.
www.adopteereendier.be Chanel.

Weyts lanceerde vandaag in de STACA-stelplaats van De Lijn in Kortenberg de campagne om de website bekend te maken bij het publiek. In een eerste golf komen er affiches van 10 vierkante meter op bussen van De Lijn. Later komen de affiches ook op de trams in Antwerpen en Gent. Er zullen ook raamstickers op de voertuigen van De Lijn verschijnen. Eerder waren er al advertenties in onder andere Dag Allemaal, Metro, Story en Libelle. 

De campagne informeert de Vlamingen ook over de vele voordelen van een asieldier. Zo zijn katten uit het asiel altijd al gesteriliseerd, zodat je als baasje die kost kan uitsparen.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wintein Tom

  Leg die kwekers meer aan banden, je wilt niet weten in welke omstandigheden die pups gekweekt worden, daarna worden ze ingevoerd vanuit oost europa en hier bij ons aan de man gebracht voor grof geld, familiale kwekerijen, laat me niet lachen.. vraag eens of je de ouders van de pup mag zien ter plekke, dan weet je al genoeg...

 • Siegrid Dero

  Aan Erik Snarevils liever een pup dan een verwaarloost dier dus. Enig idee in dat verstandje van jou hoeveel pups er verwaarloost zijn? Ze komen met hele bestelbusjes verwaarloost binnen.

 • Brent Van Renterghem

  Ok... Stem dus allemaal op Ben als je van dieren houd... !

 • karin verwimp

  Ik heb er een paar maanden geleden eentje uit het asiel bijgekomen nadat ik afscheid moest nemen van mijn oudste schat. Reuze tevreden van! Zo lief en dankbaar! En ook mijn andere woef is in de zevende hemel met zijn nieuwe vriendinnetje.

 • Erik Snarevlis

  oh jawel, ik heb geen excuus nodig om een pup ipv een verwaarloosd dier in huis te nemen. (Niet dat ik het geen kans zou geven hoor.. goed initiatief maar laat mensen vrij in hun keuze !!)