Ben Mabrouk Ben Mabrouk krijgt 15 jaar cel voor doodslag

PHOTO_NEWS
De jury van het Gentse hof van assisen heeft gisterenavond de 34-jarige Hedi Ben Mabrouk schuldig bevonden aan doodslag op zijn 29-jarige zwangere vriendin Patricia Logé in 2011 in Gent. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Het hof en de jury hadden twee uur nodig om tot de beslissing over de strafmaat te komen.

Het openbaar ministerie had 25 jaar celstraf gevorderd, maar volgens de verdediging waren er verschillende verzachtende omstandigheden. Het hof en de jury verwezen bij het bepalen van de strafmaat naar "de precaire verblijfstatus en de marginale leefomstandigheden" van de Tunesiër Ben Mabrouk, die illegaal in ons land verblijft. "Vanaf jeugdige leeftijd heeft hij rondgezworven in Europa waardoor zijn normbewustzijn is vervaagd", motiveerde het hof van assisen.

Het hof en de jury benadrukten dat Patricia Logé zes maanden zwanger was en wezen op het "extreme gebrek aan respect (van Ben Mabrouk, nvdr.) voor andermans fysieke integriteit door het slachtoffer uit het raam te duwen, te meer omdat hij de vader was van het kind".

Doodsbedreigingen
De feiten hadden plaats op 3 december 2011 in het appartement van de vrouw aan de Opgeëistenlaan in Gent. Om 23.30 uur kreeg de politie een oproep dat er iemand uit een venster was gevallen of gesprongen, maar de hulpdiensten konden alleen het overlijden van Patricia Logé vaststellen. Naast haar lichaam zat haar vriend Hedi Ben Mabrouk hysterisch te roepen en te wenen. De broer van het slachtoffer, die in hetzelfde gebouw woonde, verklaarde dat zijn zus regelmatig slagen kreeg van haar vriend en dat er verschillende keren doodsbedreigingen werden geuit.

De buren van Logé stelden dat er kort voor de feiten ruzie was geweest in het appartement. Ben Mabrouk verklaarde in zijn eerste verhoor dat er geen ruzie was geweest, maar gaf later wel toe dat hij Patricia had geslagen. De beschuldigde hield vol dat hij had proberen te verhinderen dat zijn vriendin zelfmoord pleegde. De man verklaarde dat Logé, die zes maanden zwanger was van Ben Mabrouk, door het raam van haar appartement sprong.

"Geen objectieve bewijzen"
De verdediging vroeg de vrijspraak omdat er geen objectieve bewijzen zouden zijn, maar de openbare aanklager verwees naar de resultaten van de lijkschouwing, waaruit bleek dat de vrouw kwetsuren had die wijzen op geweld voorafgaand aan de val. De vrouw had ook een snee in haar kuit die niet kan verklaard worden door de val. In zijn laatste woord zei Ben Mabrouk opnieuw dat hij onschuldig was, maar de jury verklaarde hem schuldig.