Belliraj bekende "onder druk" van speurders

Er zijn in ons land geen medeplichtigen meer van Abdelkader Belliraj, die in Marokko vastzit op verdenking van terrorisme. Dat zegt de advocaat van zijn vrouw.

Onder druk
Abderrahim Lahlali is de Gentse advocaat van de echtgenote van Abdelkader Belliraj, die in Marokko in de cel zit. Zij woont in Evergem met de drie kinderen van het paar. "Het klopt dat Belliraj in Marokko bekend heeft dat hij betrokken was bij de zes Brusselse moorden uit de jaren tachtig die hem ten laste worden gelegd", zegt Lahlali. Volgens Lahlali legde Belliraj die bekentenissen af onder druk.

Geen objectieve bewijzen
"Hij is twaalf dagen aan een stuk ondervraagd. Voor de onderzoeksrechter heeft hij die bekentenissen weer ingetrokken. Trouwens, iemand kan niet veroordeeld worden op bekentenissen alleen. De speurders moeten objectieve elementen hebben en die zijn er niet."

Osama Bin Laden
Volgens Lahlali is er geen sprake van dat er nog medeplichtigen van Belliraj in ons land zouden zijn. "Dat blijkt niet uit het Marokkaanse dossier. Het is zeker dat Belliraj onder meer naar Libanon en Afghanistan is gereisd. En in Afghanistan heeft hij in 2001 onder andere Osama bin Laden ontmoet." (belga/tdb)