Belgische werkgevers willen snel regering: "Stop het communautaire in de diepvries”

Pieter Timmermans.
belga Pieter Timmermans.
Het land mag zeker geen tweede keer 541 dagen zonder ­regering zitten, zoals in 2010 en 2011 het geval was. Dat zou een zeer slechte zaak zijn voor onze economie, zegt VBO-topman Pieter Timmermans in een interview met Het Nieuwsblad. Hij vindt ook dat de politiek het best geen tijd verliest met communautaire discussies. Een nieuwe regering moet vooral bezig zijn met drie grote thema's: werk, energie en mobiliteit, luidt het.

"Het verleden heeft bewezen dat je niet én communautaire kwesties én sociaal-economische problemen kunt oplossen. Dat gaat niet", stelt Timmermans, hoofd van het Verbond van Belgische Ondernemingen.

De werkgevers zijn dus niet te vinden voor het confederalisme dat N-VA op tafel legt. "Het mag het sociaal-economische verhaal niet overschaduwen, want dan stevenen we recht op de muur af."

Amper twee weken na de verkiezingen trekt het VBO dus al aan de alarmbel. Veel lijkt er politiek ook nog niet te bewegen. Zowel over de federale als de Vlaamse regeringsvorming was het gisteren weer muisstil.
70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Willems

  weet de bevolking wel dat de staatshervomingen het land 9 miljard op jaar basis kost .Daar hoor je niets van zoals er ook niets te horen viel over het begrotingstekort dat 11 miljard zou bedragen.Ik noem dat kiezers bedrog

 • Ronny Biesen

  Wij willen snel vermindering van belastingen, verhoging van koopkracht, meer pensioen, enz.. Dat beloven ze ons al 50 jaar. Het wordt stilaan tijd daar gevolg aan te geven.

 • Fons Casteels

  Wel mijnheer Timmermans, op federaal niveau zijn de twee partijen die denken dat het confederalisme de oplossing is, in de minderheid: NVA en VB hebben samen maar 43 van de 150 zetels. Uw oproep is dus wellicht gericht aan de andere 107 volksvertegenwoordigers. Laat HEN dus maar een regering vormen.

 • Christiane Van Croonenborch

  Separatisme is niet de oplossing van onze problemen denk ik Vlaanderen zit vol ook op gebied van uitbreiding Wallonië heeft jaren steun gekregen van Vlaanderen ooit was het anders en …. wie weet kan dit ooit nog veranderen en dan is de vraag ?

 • Marc Baeyens

  Nogal kortzichtig van Pieter Timmermans (VBO). Alsof een snelle bric-à-brac regering het economisch beleid van ons land zal ten goede komen. Dat wordt terug aanmodderen en doorschuiven naar later. Wij moeten nú door de zure appel bijten om ons land te redden van de afgrond waar de trado-partijen met hun fake-brexit-verhalen op aansturen.