Belgische topgangster opgepakt in Frankrijk en uitgeleverd aan België

PHOTO_NEWS
De Franse autoriteiten hebben in Parijs de Belgische gangster Abderrahim Bekhti opgepakt en vervolgens uitgeleverd aan België. De 37-jarige man zou een kopstuk zijn van de bende die eind 2013 in Brussel en Straatsburg opgepakt werd terwijl ze een gewelddadige overval op een geldtransport of -depot voorbereidden.

De Brusselse FGP kwam de bende in de loop van 2013 op het spoor toen ze vernam dat Abderrahim Bekhti en de Franse gangster Hassan Maâche, die allebei in België een rijkgevuld strafblad hebben, een grote slag voorbereidden in Frankrijk. De FGP hield vier Belgische bendeleden nauwlettend in de gaten en verwittigde ook de Franse autoriteiten.

Op 23 december reden enkele bendeleden met een gestolen Audi naar Straatsburg, waar ze zich verscholen in een loods in Geispolsheim, een voorstad van Straatsburg. Daar werden ze geobserveerd door de Franse politie, die achterhaalde dat de bende een overval voorbereidde op een geldtransport of -depot.

Op 28 december viel de Franse politie dan in de loods binnen en arresteerde drie Belgische mannen terwijl bij andere huiszoekingen in Straatsburg en in Brussel nog twee verdachten werden opgepakt. Een zesde man meldde zich nadien spontaan bij de politie.

Abderrahim Bekhti en Hassan Maâche konden toen uit de handen van het gerecht blijven maar enkele dagen geleden kon de Franse politie dan Bekhti oppakken in Parijs, waarna hij aan België werd uitgeleverd.