Belgische timeshare-eigenaars opgelicht door Nederlander

De politie Limburg-Noord in Nederland heeft gisteren een 41-jarige man uit Roermond opgepakt wegens fraude met timesharing. Hij benadeelde tientallen Belgen, Duitsers en Nederlanders. Het nieuws is vandaag bekendgemaakt. De man zit in de gevangenis.

Bij timesharing mag de eigenaar een bepaalde periode per jaar een vakantiewoning gebruiken. De man, die ingeschreven was in Spanje, maakte zich vanaf 2000 schuldig aan schriftvervalsing, oplichting en witwasoperaties. Hij nam contact met eigenaars van timesharing en bood hen aan de timeshares te verkopen. Hij gebruikte daarbij valse namen van natuurlijke en rechtspersonen en stelde valse verkoopcontracten op.

Omdat veel timesharebezitters uitgekeken zijn op hun vakantie-eigendom en tegenwoordig vaak goedkopere all-inreizen boeken naar verre oorden, gingen veel mensen met de man in zee. Enkele weken later deelde hij de eigenaars mee dat hun vakantie-eigendom verkocht was. Die betaalden hem dan voor de fictieve diensten. Hij zou daarmee een aanzienlijk bedrag hebben verdiend, dat terechtkwam op rekeningen in Spanje, België, Nederland en Duitsland. (belga/eb)