Belgische taxichauffeur gewond tijdens protest tegen Uber in Parijs

REUTERS
Een Belgische chauffeur is tijdens de protestactie tegen Uber in Parijs gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt Constantin Tsatsakis, de voorzitter van de Vereniging van de Brusselse Taxi's, die samen met een dertigtal Brusselse taxichauffeurs in Parijs aanwezig is om te protesteren tegen de moordende concurrentie van de taxidienst.

"Op de luchthaven Charles de Gaulle is een limousine op onze chauffeur ingereden en over zijn beide voeten gereden", aldus Tsatsakis. "Hij raakte ook gewond aan de benen en werd naar het ziekenhuis overgebracht." Een andere Belgische chauffeur werd opgepakt, maar na een uur ook weer vrijgelaten, zegt de voorzitter nog.

De Belgische taxichauffeurs hebben deze namiddag hun acties voortgezet op twee plaatsen in Parijs: aan de luchthaven Charles de Gaulle en aan de Porte Maillot. Ze vragen samen met hun Franse collega's een onderhoud met de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De protesten zorgen voor zware hinder op de grote invalswegen in Parijs en andere grote steden.