Belgische pedofielen met naam en foto's op internet

UNKNOWN

'Pedofielenjager' Chris Hölsken publiceerde gisteren de namen, adressen, foto's en andere gegevens van dertien Belgische pedofielen op zijn website. Naast Michel Lelièvre en Marc Dutroux, worden er ook een resem andere pedofielen vermeld die nooit eerder de media haalden.

Doorklikken
In ons land is het verboden om de gegevens van mensen die veroordeeld zijn of verdacht worden van pedofilie publiek te maken. Daarom ondernam de Belgische Justitie pogingen om de plannen van de Nederlander stop te zetten. Gisteren werd duidelijk dat Hölsken niets aan het toeval heeft overgelaten. Op zijn site stopkinderporno.com zijn de pedofielen zelf niet te zien. Daarvoor moet je doorklikken naar een Zuid-Amerikaanse website. Daar zouden de gegevens van pedofielen wel publiek gemaakt mogen worden.

Klacht
Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) zegt dat hij er alles aan zal doen om de website te sluiten. Hij raadt mensen die hun naam en adres gepubliceerd zien aan om een klacht in te dienen. Ook Child Focus is niet opgezet met de website. Ze vrezen dat het aantal feiten zal toenemen omdat veroordeelde pedofielen zich niet meer zullen laten behandelen. (belga/gb)

Marc Dutroux
UNKNOWN Marc Dutroux