Belgische pater Charles Deckers wordt op 8 december zalig verklaard in Algerije

De Antwerpse pater Charles Deckers
Kerknet De Antwerpse pater Charles Deckers
De in 1924 in Antwerpen geboren Witte Pater Charles Deckers wordt op zaterdag 8 december in de Algerijnse stad Oran samen met achttien andere martelaars zalig verklaard. Dat hebben de Algerijnse bisschoppen bekendgemaakt, meldde de Franse krant La Croix vandaag.

De zaligverklaring gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de Algerijnse bisschoppen in Algerije. De plechtigheid wordt georganiseerd met steun van de Algerijnse overheid. De nieuwe zaligen werden allen in de jaren negentig in Algerije vermoord.

Charles Deckers zette zich in voor de versterking van de relaties tussen moslims en katholieken en kwam resoluut op voor de rechten van meisjes en vrouwen. Pater Deckers richtte ook een beroepsschool voor jongens op en stond aan het hoofd van een opvangtehuis voor jongeren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Sierens

    Toch ene waar er voor de moment iets op aan te merken valt,

  • adam naaktgeboren

    Ik zet mij dagelijks in voor de patiënten in het ziekenhuis en kom ook op voor de rechten van de verpleegkundigen en zorgkundigen. Gelukkig zijn er nog verschillende die zich daarvoor engageren. Daarbij zie ik enkel dat de pastoors langs komen wanneer iemand voor het laatst ademt. Dan moeten ze nog vlug een patiëntensticker hebben? Wie zou hier eigenlijk heilig en schijnheilig moeten zijn?

  • Paul Vandekerckhove

    In mijn ogen de grootste helden ; zij die met blote handen tegen onrecht streden ...