Belgische overheden starten ‘Blijf volhouden’-campagne

Yves Stevens tijdens de dagelijkse persbriefing in het nationaal crisiscentrum
Belga Yves Stevens tijdens de dagelijkse persbriefing in het nationaal crisiscentrum
De Belgische overheden starten via verschillende kanalen naar meerdere doelgroepen een campagne die tot doel heeft de bevolking ertoe aan te zetten om de coronamaatregelen die opgelegd werden, vol te houden. Dat heeft Yves Stevens, de woordvoerder van het nationaal crisiscentrum, donderdag op de dagelijkse persbriefing bekendgemaakt.

“Er wordt heel veel aan telewerken en videoconferencing gedaan”, stelde Stevens vast. “De ervaringen van nu kunnen ook later hun nut hebben in ons (professioneel) leven. Maar er ontstaan ook veel kennisverbanden online. Individuen en organisaties werken samen in creatieve en innovatieve projecten om bijvoorbeeld beschermingsmateriaal te ontwikkelen. Deze projecten kunnen in onzekere tijden het verschil maken. Ook mensen werkzaam in essentiële diensten willen we danken voor hun inzet, vooral in de zorgsector. Blijf hen steunen.”

Als we straks willen genieten van de zomer, moeten we nu volhouden

Yves Stevens, woordvoerder nationaal crisiscentrum

“Uit respect voor hun inzet is het belangrijk dat we de maatregelen strikt blijven opvolgen. Om iedereen te blijven sensibiliseren voor de maatregelen, starten de Belgische overheden met een campagne onder de noemer ‘Blijf volhouden’. Als we straks willen genieten van de zomer, moeten we nu volhouden. Die boodschap wordt vanaf vandaag via verschillende kanalen naar het grote publiek en naar verschillende doelgroepen uitgestuurd. De boodschap is eenvoudig: ‘Blijf volhouden, blijf solidair, blijf thuis en blijf zorgen voor jezelf en voor elkaar'.” 

Lees ook: Motivatie om lockdownmaatregelen na te leven daalt
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philomena Vanderweyen

  De burger is meer dan solidair maar waar blijft de solidariteit van de politici,aan die kant blijft het oorverdovend stil.

 • geert vingerhoets

  natuurlijk moeten we blijven volhouden maar ik vind de beloning maar niets want wij zullen de rekening moeten betalen en de verantwoordelijken zullen hun handen in onschuld wassen en extra beloond worden

 • oswald billiet

  Zorg er dan voor, Mijnheer Stevens, dat de Belgen uiteindelijk aan een mondmasker geraken en dat een Belgisch bedrijf " uiteindelijk" de toestemming krijgt om ze te produceren. Dat is nu bijna 4 weken dat er op gewacht wordt. Toch veel nietwaar?

 • Germain Van Deursen

  Word het geen tijd dat de Belgische overheden wakker geschud worden en doen wat ze moeten doen ? Het gepalaver mag ophouden , al wie zijn onkunde gedemonstreerd heeft mag per onmiddelijk opkrassen . Ze kunnen in de zorg gaan helpen door de poetsdienst te versterken , daar hebben ze ook handen te kort en doen ze eindelijk iets nuttigs !