Belgische militairen krijgen dan toch een warme muts voor hun missie naar Estland

Foto ter illustratie: Belgisch leger op sneeuwmissie in de Alpen
Defensie Foto ter illustratie: Belgisch leger op sneeuwmissie in de Alpen
Kledingketen Damart schenkt 270 thermische mutsen aan de Belgische militairen die deelnemen aan de NAVO-operatie Forward Presence in Estland. Die gulle schenking komt er nadat de legervakbonden zich hadden beklaagd over hun suboptimale vestimentaire uitrusting. 

Eerder deze maand berichtten de Belgische kranten dat 270 militairen naar Estland werden gestuurd met mutsen die dateren uit de Koreaanse Oorlog in de jaren vijftig. “Terwijl het daar tot 40 graden kan vriezen”, morden de soldaten. Dat probleem wordt nu verholpen dankzij kledingmerk Damart, dat iedere militair die op missie naar Estland gaat, een lekker warme muts cadeau doet. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  waarom niet de afdankertjes van de Esten gekocht...zijn reeds ter plaatse en m.i. beter dan die gewone-winkel mutsen voor Pol en Pierke in België...

 • GUSTIN HARRY

  Die privé firma is wel leverancier van legeruniformen als ik mij goed herinner, maar't blijft een mooie geste.

 • Luke Ramone

  Misschien kunnen we "den ABL" volgend jaar tot goed doel maken bij de warmste week.

 • zoef de haas

  De miljarden gaan naar vliegtuigen......herinner U nog de Agusta aankopen met het gesjoemel achteraf

 • karin verwimp

  Ook van mij een dikke pluim voor Damart. En aan degenen die over het budget en de uitrusting van ons leger gaan: jullie moesten je rot schamen!