Belgische kolonel in Jordanië overleden

Archiefbeeld: In Jordanië ligt de basis van waaruit de Belgische F-16's ingezet worden in de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak.
belga Archiefbeeld: In Jordanië ligt de basis van waaruit de Belgische F-16's ingezet worden in de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak.
De Belgische militair attaché in Jordanië en Libanon is overleden. Kolonel Daniel Peeters stierf afgelopen donderdag na een hartaanval tijdens het sporten. Zijn positie is belangrijk: in Jordanië ligt de basis van waaruit de Belgische F-16's ingezet worden in de strijd tegen IS in Syrië en Irak. De missie van de F-16's is onlangs nog verlengd tot het einde van het jaar.

De Belgische ambassadeur in Jordanië, Hendrik Van De Velde, bracht op de sociale netwerken al hulde aan de overleden militair attaché. Kolonel Peeters was van opleiding paracommando. De website para-commando.com maakt melding van het overlijden. "Alle reanimatiepogingen ten spijt, overleed hij donderdagavond 29 juni nadat hij tijdens een sportactiviteit onwel werd", luidt het.