Belgische IS-vrouwen willen terugkeren naar ons land: "Al geven ze ons 20 jaar. We accepteren onze straf"

De twee vrouwen waar Rudi Vranckx mee sprak, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout.
VRT De twee vrouwen waar Rudi Vranckx mee sprak, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout.
VRT-Journalist Rudi Vranckx heeft in een vluchtelingenkamp in Syrië een gesprek gehad met twee Belgische IS-vrouwen. Bouchra en Tatiana, allebei afkomstig uit Borgerhout, trokken in 2013 met hun echtgenoten naar Syrië. Hun echtgenoten zijn intussen gesneuveld. De vrouwen hopen terug te kunnen keren naar België.

De twee vrouwen met wie Rudi Vranckx sprak, zitten in gevangenschap in het vluchtelingenkamp Al-Hol in het noorden van Syrië. Ze hebben allebei kinderen met de Belgische nationaliteit en ze zijn intussen hertrouwd met IS-strijders die intussen spoorloos zijn. 

"Ik heb fouten gemaakt", zegt Bouchra tegen de VRT-journalist. "Ik ben zelf naar hier gekomen, niemand heeft me naar hier gehaald. We hebben spijt van onze fout en hopen dat we die fout kunnen rechtzetten."

Als Vranckx hen vertelt dat ze in België wellicht gestraft zullen worden, lijken ze dat te aanvaarden. "Zolang mijn kinderen maar veilig zijn en naar school kunnen gaan, maakt me dat niet uit", zegt Tatiana. "Al geven ze ons twintig jaar, we zitten hier toch ook in de gevangenis", vult Bouchra aan.
796 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Elle Devee

  Iedereen verdient een tweede kans? Dat zeggen sommigen hier toch. Maar die hebben ze al gehad. Ze zijn al eens met grote moeite, risico en vooral met gebruik van onze belastingcenten naar hier teruggebracht. En van zodra ze de Belgische ziekenhuizen niet meer nodig hadden waren ze ribbedebie terug. Derde kans? Nee asjeblieft. Genoeg is genoeg. Laat ze nu maar ginder terroristje spelen in de grote zandbak.

 • Detlef Manhaeve

  Iedereen maakt fouten en iedereen verdiend een 2 de kans Zo tonen we aan wat echte westerse waarden zijn en dat ze hoger staan dan allah en andere godsdiensten

 • Dean Janssen

  ''Ons'' land? Jullie bedoelen wellicht ''terug naar België''!

 • Curt Tardy

  Eens in België gaan die vrouwen en hun IS mannen zeker solliciteren voor een knelpuntberoep terrorist genaamd bij de VDAB met C.V. om hun gratis uitkering en andere voordelen niet te verliezen KOMAAN zeg ... eindeloze uitkeringsgerechtigden worden het, jullie zouden beter de slachtoffers en gebroken families van hun bomaanslagen helpen in plaats van geradicaliseerden in ONS land België te importeren!

 • Jean Craeghs

  Zitten daar perfect op hun plaats!