Belgische IS-vrouwen willen terugkeren naar ons land: "Al geven ze ons 20 jaar. We accepteren onze straf"

De twee vrouwen waar Rudi Vranckx mee sprak, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout.
VRT De twee vrouwen waar Rudi Vranckx mee sprak, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout.
VRT-Journalist Rudi Vranckx heeft in een vluchtelingenkamp in Syrië een gesprek gehad met twee Belgische IS-vrouwen. Bouchra en Tatiana, allebei afkomstig uit Borgerhout, trokken in 2013 met hun echtgenoten naar Syrië. Hun echtgenoten zijn intussen gesneuveld. De vrouwen hopen terug te kunnen keren naar België.

De twee vrouwen met wie Rudi Vranckx sprak, zitten in gevangenschap in het vluchtelingenkamp Al-Hol in het noorden van Syrië. Ze hebben allebei kinderen met de Belgische nationaliteit en ze zijn intussen hertrouwd met IS-strijders die intussen spoorloos zijn. 

"Ik heb fouten gemaakt", zegt Bouchra tegen de VRT-journalist. "Ik ben zelf naar hier gekomen, niemand heeft me naar hier gehaald. We hebben spijt van onze fout en hopen dat we die fout kunnen rechtzetten."

Als Vranckx hen vertelt dat ze in België wellicht gestraft zullen worden, lijken ze dat te aanvaarden. "Zolang mijn kinderen maar veilig zijn en naar school kunnen gaan, maakt me dat niet uit", zegt Tatiana. "Al geven ze ons twintig jaar, we zitten hier toch ook in de gevangenis", vult Bouchra aan.
795 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • David Parrano

  Zieje die glimlach, die zegt “in martelaarschap is mijn man gestorven dus ik ga naar het paradijs maar zo lang ik op aarde leef, wens ik dat jij de kufar in angst voor mijn manier van leven betaald zoals het beschreven staat door Allah de schrijver van de Koran” en dat is de reden dat ze glimlacht bewijs is de glimlach versterkt na dat Rudi zegt “mensen ik belgië zijn bang” schoon volk Rudi, mensche van de bovenste plank waar ge voor vecht.

 • Johan Vercarre

  Ginder laten ! Al werden ze daar openbaar terechtgesteld.

 • ludo marissen

  Ze acciperen hun straf dus laat ze als straf ginder blijven.

 • maria jespers 2

  Waarom zijn ze teruggegaan , het was hier niet goed , ginder laten anders hadden ze maar moeten hier blijven , Of Bonte moet ze maar de kost geven en onderhouden , Wij betalen ons nu al blauw , er moet maar eens een eind aan komen , of Belgie word ook een arm land , P,S en de Vlamingen moeten de Walen ook al tientallen jaren onderhouden .

 • Jeanke Devisser

  Nee merci! Ze hebben gekozen om naar daar te trekken, ze kunnen ginder blijven. Waarom zouden wij betalen voor hun keuzes, hun proces, hun internering, hun reïntegratie na amper 6 jaar bak, nadien voor hun opvang en de opleiding van hun kinderen? Neeje, wie zijn gat brandt moet op de blaren zitten.