Belgische horeca vorig jaar nog 142 keer betrapt op verkoop alcohol aan minderjarigen

Illustratiefoto.
AFP Illustratiefoto.
De Alcohol- en Tabakscontroledienst van de FOD Volksgezondheid heeft in 2017 bij 1.647 controles in horecazaken 142 inbreuken vastgesteld op het verbod van verkoop van alcohol aan minderjarigen. Dat blijkt uit het antwoord van minister Maggie De Block op een schriftelijke vraag van Caroline Cassart-Mailleux (MR). 

De meeste inbreuken in horecazaken werden geregistreerd in Vlaanderen (70), gevolgd door Wallonië (65) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (7). In 17 horecazaken, die in de periode 2011-2016 een waarschuwing of pv kregen voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen, werden er in 2017 opnieuw inbreuken vastgesteld voor dergelijke feiten.

De Juridische Dienst van de FOD Volksgezondheid legde in 2017 in totaal 504 administratieve boetes op voor de verkoop van alcohol aan alle types van verkooppunten (horeca, nachtwinkels, supermarkten, kruideniers, fuiven, festivals...) voor een totaalbedrag van 245.243 euro. 

Tien procent van de dossiers werd overgemaakt aan het parket. Dat gebeurt als de boete niet betaald wordt of bij ernstige of herhaalde inbreuken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • michel louis

    en als je die jongeren niet geeft wat ze willen komen ze met hun vriendjes uw kot afbreken. Die voelen hut toch o zo sterk vermits ze door hun vriendje Geens zeker niet opgepakt zullen worden. Wat moet je dan doen ? Betalen zeker, zoals gewoonlijk, op steun moet je niet rekenen

  • Guido Delrio

    Maar je mag niet eisen om een ID. Mijn nicht (14) ziet er 20 uit. In Spanje mag je wel naar een pas vragen.