Belgische handelsbalans stevent af op tekort van 4 miljard in 2017

De Belgische handelsbalans stevent af op een tekort van ongeveer 4 miljard euro in 2017. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige schatting van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Zowel de uitvoer (+7,6 procent) als de invoer (+7,4 procent) steeg in 2017.

Voor de eerste elf maanden van het jaar ligt het gecumuleerde handelsbalanstekort al op 2,3 miljard euro. De eerste jaarhelft waren er nog maandelijkse tekorten, vooral te wijten aan de hogere olieprijs. Maar vanaf de tweede jaarhelft verbeterde de situatie. Al laat de maand december opnieuw een fors tekort optekenen van 1,9 miljard euro: het grootste sinds midden 2016.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • oswald billiet

  Dergelijke verliesbalansen mogen zich niet herhalen of België verzeilt in armoede. Het wordt steeds duidelijker dat wij zwaar belast worden door de opeenvolgende staatshervormingen die dit land met zes regeringen hebben opgezadeld. Die trekken onze economische sector uiteen.

 • james vroman

  nva is de rijkste partij alles gaat goed..

 • joris benjo

  Waar is al ons belastingsgeld+ taksen gebleven regering van mijn punten?!? SHOW US THE MONEY!!!

 • Jean Vermote

  Het gaat goed zegt één regeringspartij steeds.

 • Luc Houben

  De hele N-VA-top komt uit de statutaire ambtenarij en die gaan nooit raken aan het overheidsbeslag van 54% BBP want zij halen hun riant inkomen uit de schatkist en dit van geboorte tot hun dood!