Belgische gezondheidszorg vijfde beste van Europa

Thinkstock

De Belgische gezondheidszorg is de vijfde beste van Europa. Dat blijkt uit een rapport van Health Consumer Powerhouse, een denktank die sinds 2005 alle Europese zorgstelsels met elkaar vergelijkt. Ons land stijgt in vergelijking met 2017 drie plaatsen en sluit zo opnieuw aan bij de kopgroep. "Dit is in de eerste plaats goed nieuws voor alle Belgen. We genieten duidelijk van een zeer kwalitatieve en genereuze gezondheidszorg", reageert minister Maggie De Block (Open Vld). "Voor mij is het ook een bevestiging dat we de afgelopen jaren de juiste keuzes hebben gemaakt. Anderzijds ben ik niet blind voor de werkpunten, want die zijn er ook en we zullen ze ter harte nemen. We kunnen én moeten nog beter doen." De ranglijst wordt aangevoerd door Zwitserland, gevolgd door Nederland, Noorwegen en Denemarken.

Lees ook: Als we ooit nummer één willen worden, dan ligt er nog werk op de plank

Tip: Bekijk alle openstaande vacatures in de gezondheidszorg op vacature.com
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sonia lauwers

  de jaloezie druipt er weer af! We betalen ons hier blauw voor de gezondheidszorg en dan moeten we nog een extra hospitalisatie erbij nemen en nu proberen ze ons een tandverzorgingsverzekering aan te smeren. Vergelijk de prijzen voor medicatie maar eens. Terwijl Mevr. De Block terugbetaling aan het afbouwen is, krijgt men bepaalde medicatie in Nederland wél terugbetaald.

 • Johan Billiet

  Grappig...een team van 4 mensen, waaronder geen enkele een medicus, geeft de staatsgezondheidszorg van Noorwegen een vierde plaats...dat er nog al wat Noren (die het zich kunnen permitteren en/of eerst toelating moeten krijgen van hun "gezondheidssysteem") naar het buitenland gaan om er zich sneller te kunnen laten behandelen, is deze organisatie blijkbaar ontgaan..

 • Yvan Lindekens

  2 maanden wachten voor een afspraak met een endocrinoloog, twee weken voor een CT-scan, niet kunnen bevallen in een straal van 150km van thuis (en ambulances die dan maar van het ene naar het andere ziekenhuis rijden). Het is allemaal "normaal" in Nederland en hun pers bericht er regelmatig over. Wij hebben hier ook onze problemen, maar we kloppen ons wat minder op de borst...

 • Geert Landsman

  Tot je de rekening krijgt.

 • Hilde Wouters

  Och wat een verzuurde reacties op het feit dat Holland voor België eindigt. Terwijl de levensverwachting daar (iets) hoger is en mensen véél gelukkiger zijn dan hier... maar dat zal zeker niets met de gezondheidszorg te maken hebben...?