Belgische etikettenreus in Japanse handen

THINKSTOCK
De Japanse industriële groep Nissha Printing koopt het Belgische AR Metallizing, de wereldmarktleider in gemetalliseerd papier. De Japanners tellen daar bijna 120 miljoen euro voor neer. De deal werd vorige week afgerond, zo bericht De Tijd vandaag op zijn website.

Het investeringsfonds HIG Capital, de eigenaar van AR Metallizing, ging eind vorig jaar op zoek naar een koper voor zijn Genks portefeuillebedrijf. Zowel industriële als financiële partijen daagden op, maar Nissha Printing haalde de buit binnen.

AR Metallizing is gespecialiseerd in gemetalliseerd papier dat voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van etiketten in de drank- en voedingsector, maar ook in de sigarettenindustrie. De Genkse groep is naar eigen zeggen wereldmarktleider.

Ze werd drie jaar geleden overgenomen door het investeringsfonds HIG Capital. Ook het management werd toen aandeelhouder. Voordien zat het bedrijf zes jaar lang in de handen van Sofinim, de private-equitytak van het beursgenoteerde Ackermans & van Haaren.