Belgische ‘beul van Raqqa’ zou meer dan 100 executies hebben uitgevoerd: IS’er opgepakt in Syrië

Anouar Haddouchi
RV Anouar Haddouchi
Belgisch Syriëstrijder Anouar Haddouchi, ook bekend als ‘de beul van Raqqa,’ is opgepakt in Syrië. De 35-jarige IS’er uit Brussel is betrokken bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, schrijft De Morgen.  

Zo ontving Mohamed Abrini, op 22 maart ‘de man met het hoedje’ in Zaventem, 3.500 euro afkomstig van de bankrekening van Haddouchi. Het federaal parket voert al geruime tijd onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de terreurcel van 22 maart.

Als ‘de beul van Raqqa’ zou Haddouchi - bijnaam Abou Souleymen al Belgiki - op het centrale marktplein in Raqqa meer dan 100 onthoofdingen hebben uitgevoerd. Zelf lacht hij dat weg. Haddouchi zit in een gevangenis van de Syrische Democratische Strijdkrachten. Samen met zijn echtgenote Julie Maes (32) werd hij door de Koerdische troepen opgepakt na de slag om het laatste IS-bolwerk Baghouz.

Het is nog onduidelijk waar hij berecht wordt: in Syrië, hier of in Frankrijk? In Irak riskeert hij de doodstraf, zoals Bilal Al Marchohi en Karam El Harchaou. 
241 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ETIENNE BOECKX

  Laat die kerel eens bewijzen dat hij Belg zou zijn. Want toen zij vertrokken en het kalifaat hebben opgericht hebben zij ook hun identiteitskaart verbrand.

 • michel mans

  Hij komt terug naar belgie, 2de kans

 • Moehmena Rahous

  @Anna Pauels, een land kan geen vreemde nationaliteit afschaffen. Belgie kan wel de Belgische nationaliteit weigeren. Van sommige landen kan men zelf de nationaliteit verwerpen, maar niet van bvb Marokko. Een buiten Marokko geboren kind wordt Marokkaans omdat de Marokkanse ouders het bij de Marokkaanse ambassade aangeven, bvb in Belgie. Een in Frankrijk geboren kind van Belgische ouders heeft automatisch de Franse nationaliteit. Nationaliteit is een onoplosbaar kluwen.

 • irene van impe

  Dat ze hem in Syrië berechten, want hier in West Europa zal hij gepamperd worden, as usual!

 • Ken Delespierre

  Duidelijke reacties hier, we hebben groot vertrouwen in Belgische rechtstaat!! Wanneer zijn het weer verkiezingen?