Belgisch toerisme fleurt weer op

 .
James Arthur .
Het toerisme in België groeit weer naar hetzelfde niveau als in 2015. Na de aanslagen in 2015 en 2016 meden veel toeristen onze hoofdstad. Het aantal overnachtingen in de hotels over het hele land gingen erop vooruit in de eerste 6 maanden van 2017, schrijft Le Soir. Toerisme Vlaanderen meldt dat hun cijfers de nationale trend bevestigen.

Van januari tot juni 2017 steeg het aantal reservaties van hotelkamers in België met 10,1 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) analyseert de cijfers met optimisme. "Als diezelfde groei aanhoudt in de tweede helft van 2017, zou het toerisme weer op hetzelfde niveau kunnen uitkomen als van voor de aanslagen, of zelfs hoger. Dit is het bewijs dat de publiciteitscampagnes om het imago van België te herstellen, gewerkt hebben", antwoordde hij op een parlementaire vraag.

Brussel tekent 18,4 procent meer reservaties op, en een omzetstijging van 30 procent.

In Vlaanderen en Brussel samen werden in de eerste acht maanden van dit jaar 8 procent meer aankomsten gesignaleerd dan in dezelfde periode in 2016, meldt Toerisme Vlaanderen-woordvoerder Stef Gits. De internationale aankomsten stegen met 13 procent, de binnenlandse met 3 procent.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Malfait

    Belgie heeft idd heel veel toeristische trekpleisters, maar al de rest moet eindelijk ook eens opgefleurd worden. Zoveel grijze tristesse kan niet goed zijn voor de mentale gezondheid.

  • Reuven Galberman

    Zo een Saai land!!

  • Philomena Vanderweyen

    Wij verdienen dat België,is een heel mooi land met verschillend toeristische bezienswaardigheden,wij hebben de kust de Ardennen,en vele steden met historische waarden.