Belgisch-Frans overleg om wegblokkades tijdens feestdagen te voorkomen

Archiefbeeld
Henk Deleu Archiefbeeld
De provinciegouverneur van Henegouwen, Tommy Leclercq, heeft vandaag met de Franse autoriteiten overlegd over de problematiek van manifesterende gele hesjes. Tijdens de eindejaarsperiode zal de mobiliteit langs weerszijden van de grens verzekerd zijn.

Naast gouverneur Tommy Leclercq, vertegenwoordigers van de politiezones en de federale politie zaten langs Franse zijde de procureur-generaal, de prefecten en onderprefecten van Noord-Frankrijk, gendarmerie en vertegenwoordigers van de gespecialiseerde eenheid CRS rond de tafel. Ze bespraken de problematiek van manifesterende gele hesjes en mogelijke wegblokkades in de grensstreek tijdens de eindejaarsfeesten.

Grensoverschrijdende samenwerking
Sinds 1 oktober 2015 bestaat er een akkoord tussen België en Frankrijk over grensoverschrijdende samenwerking, onder meer inzake politie. Vrijdag werd een modus operandus tussen de verantwoordelijken afgesproken om elke wegblokkade aan weerszijden van de grens te voorkomen tijdens de feestdagen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.