Exclusief voor abonnees

België wil strategische stock van mondmaskers voor de héle EU beheren

BELGA
Had ons land begin dit jaar niet één mondmasker in voorraad, dan zitten we nu op een berg van 80 miljoen stuks en eind deze zomer zullen er dat zelfs 200 miljoen zijn. Nog frappanter: ons land stelt zich kandidaat om de voorraadkast van mondmaskers voor de héle EU te beheren.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Nols

  Dat moet al een hele geruststelling zijn voor de rest van Europa. De stock zal beheerd worden door 9 ministers.

 • oscar Bauters

  De regering kon nog niet voor zijn eigen land zorgen een reserve aan te leggen van voor de crisis hoe zouden zij dit nu klaarspelen en dit voor gans Europa. Schei uit met dit gezever en hou u bezig om zo snel mogelijk een degelijke stabiele regering voor België op poten te zette daar zal iedere Belg baat bij hebben.

 • Eric Meyers

  Typisch Belgisch , niet bekwaam om een eigen stock te beheren maar wel voorstellen om die van gans Europa te beheren . Hebben onze ministers echt het gevoel dat ze bekwaam en goed bezig zijn of hebben ze gewoon hoogheidswaanzin

 • Lecocq Daniel

  Als ze nu eens mondmaskers uit plantaardige vezels maakten, dan kunnen we de voorraad van 200 miljoen stuks na de crisis opstoken als biomassa en er groene energie uithalen.

 • Natacha Verpoort

  Wat een grap! Geen regering, geen besluiten, geen plan, miljarden euro's schuld en niemand die overeenkomt en net dit land zou de stock willen organiseren? hahahahahahahahahahaha, het wordt hier erger met de dag, weg koning, presidentschap en 1 regering, de meerderheid wint en daarmee uit! Want nu is het huilen met de pet op! Of vechten tegen de bierkaai of dweilen met de kraan open!